Kirúgták a tokiói olimpia kreatív vezetőjét, mert a Soával viccelt

2021. Július 22. / 10:49


Kirúgták a tokiói olimpia kreatív vezetőjét, mert a Soával viccelt

Kobayashi Kentarō kreatív vezetőt, a tokiói olimpia nyitóünnepségének rendezőjét egy nappal az ünnepség előtt elbocsátották egy olyan videó miatt, amelyben a holokauszton viccelődik. Kobayashi azt nyilatkozta: megbánta szavait.


Kobayashi Kentarōról olyan felvétel került elő az 1990-es évekből, amelyen a holokauszttal kapcsolatban viccelődik. A tokiói olimpia szervezőbizottságának elnöke, Hashimoto Seiko azt mondta, hogy a történelem fájdalmas tényein gúnyolódott a kreatív vezető – írja a Híradó.hu a BBC értesülésére hivatkozva.

MR_PTSUNEN_HALF.jpg.800x800_q85_crop-smart_scale.jpgKobayashi Kentarō egy korábbi műsorában

Kobayashi eltávolítása után a szervezők újraértékelik, hogyan tartsák meg a pénteki eseményt. „A megnyitó ünnepség közeledtével elnézést kérünk, amiért aggodalmat okoztunk az olimpián résztvevőknek, Tokió polgárainak és a japán közvéleménynek” – mondta Hashimoto. 

Kobayashi, aki korábban humorista volt, szintén nyilatkozott az eset után: „A szórakoztatásnak nem szabadna rossz érzést kiváltania az emberekből. Megértem, hogy az akkori szóhasználatom ostoba és helytelen volt, és megbántam”.

Forrás: Híradó.hu


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek