Feloldották a határzárat, indul az EL AL Tel Aviv-Budapest légijárata augusztus 19-től

2021. Augusztus 10. / 08:48


Feloldották a határzárat, indul az EL AL Tel Aviv-Budapest légijárata augusztus 19-től

Szerző: Kácsor Zsolt

Az izraeli légitársaság magyarországi képviselete ma a Facebook-oldalán tette közzé, hogy az EL AL augusztus 19-től újra elindítja repülőjáratait Tel Aviv és Budapest között heti négy napon. Figyelem: az utazás csak az izraeli állampolgárokra vonatkozik! A magyar turisták továbbra sem mehetnek még Izraelbe, az izraeliek azonban már jöhetnek Magyarországra.


Az aktuális beutazási szabályok figyelembe vételével újra elindítja a Tel Aviv és Budapest közötti járatait az EL AL izraeli légitársaság augusztus 19-től – adta hírül ma reggel az El AL budapesti képviselete a cég Facebook-oldalán. Heti négy járatot terveznek indítani hétfői, csütörtöki, pénteki és vasárnapi napokon. 

elal.jpgA képen egy 787-es látható, ám egy ennél kisebb, 737-es gép közlekedik majd. Fotó: EL AL Magyarország/Facebook

A légitársaság magyarországi kereskedelmi képviseletének vezetője, Váradi János a Mazsihisz.hu érdeklődésére elmondta: nagy öröm számukra, hogy feloldották a határzárat, s így újra repülhetnek, hiszen Tel Aviv és Budapest között már csaknem másfél éve, 2020. márciusa óta szünetelt az EL AL repülőjárata.  

Váradi János ugyanakkor felhívta a figyelmet arra: a most augusztus 19-én induló légiközlekedés kizárólag az izraeli turistákra vonatkozik, a magyar állampolgárságú turisták továbbra sem repülhetnek Izraelbe. (Természetesen a magyar-izraeli kettős állampolgárok utazhatnak.) 

Az EL AL budapesti képviselete mindenkit arra kér, hogy utazás előtt tájékozódjanak az izraeli és magyarországi aktuális beutazási- és járványhelyzetről, hiszen a koronavírus miatt figyelemmel kell lenni az esetlegesen változó intézkedésekre. Az aktuális beutazási szabályokról itt olvashatnak részletes tájékoztatót.

Információ és helyfoglalás: www.elal.com
Telefonon hétfőtől péntekig 9-17 óra között a +36-1-2662970-es telefonszámon tájékozódhatnak


(Címlapkép: az EL AL egyik gépének érkezését köszöntik Budapesten 2019-ben. Fotó: Kácsor Zsolt)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek