Tudjuk, és ki is mondjuk, hogy Izraelnek joga van az önvédelemre

2009. Január 13. / 22:26


Tudjuk, és ki is mondjuk, hogy Izraelnek joga van az önvédelemre

Mazsihisz


Azokért a halottakért, a sebesültekért, akik ártatlanul válnak Izrael önvédelmi harca áldozataivá, a felelősség nem az izraeli hadsereget, hanem a háborút elindító, kiprovokáló gyilkos Hamasz terroristákat terheli.Tisztelt Excellenciás Asszony!


A mai napon 5769. Tévész havának 17. napján azért gyűltünk itt össze Izrael Állam budapesti Nagykövetsége előtt, hogy kifejezzük együttérzésünket a terrorista támadások izraeli áldozataival.


Mi, akik Magyarországon élünk, hosszú idők óta aggódva figyeljük azt, amint Izrael a remélt békéért cserébe újabb, és újabb lépéseket tesz remélve, hogy a reá támadó, iszlám országokból támogatott terroristák felhagynak az ország megsemmisítését célzó tevékenységükkel, és elfogadják a békés egymás mellett élés elvét.

Akkor, amikor az izraeli kormány – nagy belső ellenállást kiváltva - úgy döntött, hogy kiüríti a gázai övezetet, mindenki azt remélte, hogy ezzel fontos lépés történt a végleges, békés rendezés felé.

Sajnos a hatalmat megragadó Hamasz, egy terrorista miniállamot hozott létre, amely folyamatos rakétatámadásaival egymillió ember életét veszélyezteti, embereket gyilkol meg, városokat tart tűz alatt.

Tudjuk, és ki is mondjuk, hogy Izraelnek joga van az önvédelemre.

Szentnek tartunk minden emberi életet, és biztosak vagyunk abban, hogy mindenkinek törekednie kell a konfliktusok békés rendezésérére, de ha erre nincs mód, mert az ellenérdekű fél nem hallgat a józanész szavára, és a szelíd hangokra fegyverrel válaszol, akkor nincs más út, mint a fegyveres harc útja.

Izrael Államának nemcsak joga, hanem kötelessége is megvédenie a saját állampolgárait, azt teszi, amelyet a világ minden állama tenne, ha területét, állampolgárait fenyegetnék, pusztítanák.

Azokért a halottakért, a sebesültekért, akik ártatlanul válnak Izrael önvédelmi harca áldozataivá, a felelősség nem az izraeli hadsereget, hanem a háborút elindító, kiprovokáló gyilkos Hamasz terroristákat terheli.

Hiszünk abban, hogy szavunk eljut a magyarországi lakosság többségéhez, és sikerül megértetni mindenkivel, hogy ez a hadművelet a polgári lakosság békés életéért folyik, és legalább annyira szolgálja az egyszerű gázai emberek érdekét, mint az Izraelben lakókét.


Budapest. 2009. január 13.


Dr. Feldmájer Péter
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke

Zoltai Gusztáv
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége ügyvezető igazgatója

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek