Ma itt, jövőre Jeruzsálemben – Szép és békés ünnepet kívánunk!

2022. Április 15. / 16:01


Ma itt, jövőre Jeruzsálemben – Szép és békés ünnepet kívánunk!

A Szombat és a Pészach – a szabadulás ünnepe ma este 7 óra 14 perckor köszönt be hozzánk. Minden kedves olvasónknak jó szombatot és kóser pészachot kívánunk!

Aki éhes, egyék velünk. Az, ami a kivonulással kezdődött, a megváltással ér majd véget, amikor betelik az idő. Amikor mindenki szabaddá válik minden kényszertől.

Kötelesek vagyunk úgy tekinteni, mintha mi vonultunk volna ki Egyiptomból, mi tehát személyesen. Ez az út ma sem ért véget. A szabadság tanúi áthaladnak a telő évezredeken és az Exodus csodáját hirdetik. Hogy van hatalom, amely túl lakozik ezen a világon és számontartatnak a szenvedések. És végül minden fáraó keze lehanyatlik és minden despota, aki más népek szabadságára tör, vereséget szenved. Az Exodus bizonyíték, a zsidó nép tanú: megtörtént és megtörténik újra. 

Ma a nyomorúság kenyerét esszük, de kérünk mindenkit, aki éhes, egyen velünk. Együtt vagyunk, egész a végső célig már. Ma itt, jövőre Jeruzsálemben!

Akkor is pészach volt – boldog ünnepet kívánunk keresztény testvéreinknek

Akkor is pészach volt, a szabadulás ünnepe, amikor a názáreti Jézus földi története lezárult és – híveinek milliárdjai szerint – újrakezdődött. Hívei a pészachot továbbvivő, átértelmező szabadulás-eseményként tekintenek áldozatára és feltámadására.

Boldog, áldott ünnepet kívánunk nekik, minden keresztény hívőnek a földön.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek