Vigyázzunk egymásra, tartsuk be a szabályokat!

2020. Június 08. / 09:22


Vigyázzunk egymásra, tartsuk be a szabályokat!

Az elmúlt hétvégén a Mazsihisz több budapesti zsinagógája is megnyitott, így hittestvéreink végre személyesen is találkozhattak egymással. Mivel egyes közösségekből érkeztek olyan jelzések, hogy többen kissé lazábban kezelték a járványügyi előírásokat, felhívjuk kedves hittestvéreink figyelmét, hogy továbbra is vigyázunk kell nem csak magunkra, hanem egymásra is.


Amint arról honlapunkon is beszámoltunk, csaknem három hónapos szünet után az elmúlt hétvégén végre újra személyesen is részt vehettünk istentiszteleteken. A zsinagógáinkban való tartózkodásra szigorú előírások vonatkoznak, s mivel többen jelezték, hogy egyes helyeken nem mindenki vette kellően komolyan a szabályokat, szeretnénk arra kérni hittestvéreinket, hogy szigorúan tartsák be az egészségügyi óvintézkedéseket. 

Kérjük, hogy a közösségi helyiségekben mindig viseljenek maszkot, vegyék figyelembe azt az előírást, hogy megfelelő biztonsági távolságot kell tartanunk egymástól, a Tórát pedig egyelőre sajnos sem megérinteni, sem megcsókolni nem ajánlott.

Kaptunk még egy fontos jelzést, ezt is megosztjuk önökkel: habár a zsinagógákban egyelőre csak korlátozott létszámban lehetünk jelen, legyünk figyelemmel arra, hogy mindenki kényelmesen elhelyezkedhessen. Ugyanis volt olyan zsinagóga, ahol a nők számára kijelölt helyen nem volt elegendő ülőhely – kérjük zsinagógáink vallási és világi vezetőit, hogy a járványügyi óvintézkedések ideje alatt erre is legyenek tekintettel. 

Hiába érezzük magunkat egészségesnek, hiszen ha tünetmentes vírushordozók vagyunk, akkor esetleges veszélynek tesszük ki sérülékenyebb hittestvéreinket. A betartandó intézkedésekről ebben a cikkünkben olvashatnak részletesebben.

Figyeljünk és vigyázzunk egymásra! Köszönjük megértésüket! 

(Címlapkép: Cromaconceptovisual/Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek