Szlihot imakoncert a Rumbach Zsinagógában

2023. Szeptember 14. / 18:07


Szlihot imakoncert a Rumbach Zsinagógában

Múlt szombaton a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga egy egyedülálló Szlihesz estének adott otthont. Szlihotot a megszokott imarendtől eltérően a hajnali órákban vagy késő este szokás megtartani a zsinagógákban. A félelmetes napok előtti legfontosabb imaalkalom ez, amikor szlihot/bűnbocsánatkérő imákkal járulunk az Ö.való elé.

Idén igazán különleges élményben lehetett része annak a több mint 100 hittársunknak, akik ellátogattak a Rumbachba. Ahol több zsinagógai közösség imádkozott együtt, ez a csodálatosan felújított zsinagóga pedig tökéletes helyszínt biztosított a zenés istentisztelet magasztosságának emelésére.

IMG_4044.jpg

A hávdálá után Radnóti Zoltán, Deutsch Péter, Fináli Gábor, Szántó-Várnagy Binjomin, Hercz Dániel és Radvánszki Péter rabbik tartottak beszédet a közelgő őszi ünnepekről. Tanításaikban mindnyájan kihangsúlyozták az önvizsgálat jelentőségét, és azt, hogy ne csak gondolati síkon, hanem tettekkel lépjünk rá arra az útra, ami által fejlődni tudunk a következő évben.

A közös ima és találkozás fényét emelte Fekete László, Zucker Immánuel, Budai Miklós és Dési Tamás kántori éneke, akik a közösség küldöttjeiként tolmácsolták az imákat az ég felé.

A kántorokat Neumark Zoltán kísérte zongorán.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek