Még 500 nap a Maccabi játékokig!

2021. Február 24. / 16:52


Még 500 nap a Maccabi játékokig!

A Maccabi VAC honlapján ma tették közzé a figyelemre méltó emlékeztetőt: éppen 500 nap van hátra a következő „zsidó olimpiáig", amely 2022. júliusában lesz Izraelben.


A Maccabi Atlétikai és Vívó Club (VAC) honlapja ma adta hírül, hogy éppen 500 nap van hátra a XXI. Maccabi Játékokig, amelynek Izrael ad otthont jövő nyáron. 

A Maccabi Európa Játékokat először Prágában rendezték meg 1929-ben, a régióban a következő Maccabira kilencven évet kellett várni: mint mindannyian emlékszünk rá, a rangos sportesemény helyszíne 2019-ben Budapest volt. E 10 napban minden idők legnagyobb magyarországi multisport rendezvénye zajlott le: 42 országból közel 3000-en érkeztek, és a magyar delegáció – 250 fővel – minden idők legnagyobb csapatát vonultatta fel.

Jusztin Ádám, a szervezőbizottság társelnöke és a Maccabi VAC elnöke büszke volt a magyar delegációra. Kezdetben harminc magyar érmet jósolt, de az eredmények jócskán meghaladták a várakozásokat: összesen 49 aranyat, 28 ezüstüt és 23 bronzérmet szereztek a magyar sportolók. 

Kezdődjön hát a visszaszámlálás 500-tól, és jövő júliusban drukkoljunk együtt!

(Forrás: Maccabi VAC)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek