Magyar származású zsidók globális szombatfogadása

2020. Május 19. / 15:16


Magyar származású zsidók globális szombatfogadása

Különleges kezdeményezésről adott hírt Verő Tamás főrabbi és az általa vezetett budai Frankel zsinagóga: e héten pénteken a világ minden tájáról várják minden magyar származású zsidó csatlakozását, hogy az internet révén együtt köszöntsük a szombat ünnepét. Nemzetközi Kabalat Sabat május 22-én, magyar idő szerint délután 6 órától.


A közelmúltban országos szombatfogadást szervezett munkatársaival, most pedig Nemzetközi Kabalat Sabatot kezdeményez Verő Tamás főrabbi, a budapesti Frankel Leó úti zsinagóga vallási vezetője. 

Az ünnepi eseményt az interneten élőben közvetítik majd, és a ZOOM szolgáltatás révén is lehet csatlakozni a Szombat királynő köszöntéséhez. A szervezők kérik közösségünk tagjait, hogy értesíték külföldön élő rokonaikat és barátaikat az ünnepi alkalomról. 

A ZOOM-szobához való csatlakozáshoz ide kattintva lehet regisztrálni, míg az eseményt élőben a főrabbi Facebook-oldalán, itt lehet majd követni. (Emlékeztetőül: ezen a héten a szombat – budapesti idő szerint – 20 óra 4 perckor jön be.)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Pályázatok
Folytatódik a Kárpát-medencei tehetséggondozás
Hírek, lapszemle
Szakmai díj a Salgótarjáni utcai zsidó temető gondozásáért

Kommentek