Heisler András: Fel kell lépnünk a közösségrombolás ellen

2021. Január 03. / 13:26


Heisler András: Fel kell lépnünk a közösségrombolás ellen

„Nem dolgom és nem szokásom a Mazsihisz oldalain megjelenő cikkeket dicsérni vagy bírálni. Most mégis megteszem” – Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökének írása.


Az Élet+Forma rovatban megjelent Top Secret című szatirikus cikk kapcsán figyeltem fel arra, milyen elismeréseket és indulatokat váltott ki az írás.

Aki követi a zsidó közélet folyamatait, az pontosan tudja, hogy egy szennylap hónapok óta szidja és gyalázza a Mazsihisz vezetőit, munkatársait, vidéki elnököket, egyes rabbikat. A honlap stílusa a náci propagandát idézi, valóságelemek eltorzításával vaskos hazugságokat, az emberi méltóságot sértő állításokat fogalmaz meg, naponta, tucatszor. Akik ismerik a valóságot, mindezt pontosan tudják, s számukra a hivatkozott mazsihiszes cikk ennek a mocskos, hazug oldal szatírájaként, a hiteltelenség emblémájaként nagyon is sokatmondó.

Akik a szennyirodalmat nem követik vagy nem ismerik a Mazsihisz belső működését, azokban a Top Secret állításai először szörnyülködést, majd mosolyt váltanak ki. S ha később véletlenül a szennyoldal állításaival összefutnak, meglesz a felismerés: a képtelen állítások cunamijával már találkozott, így a helyükön tudja majd azokat kezelni.

Akik szörnyülködnek a Top Secret ironikus cikkén, azoknak azt tanácsolom, hogy soha ne keveredjenek az említett szennyoldalra (amit majd csak a bíróság előtt fogok nevén nevezni), mert ott ugyanolyan képtelen állításokat találnak, mint a szatirikus írásban. Mindkettő jellemzője a valósággal való korreláció hiánya. 

S látom, azok is szörnyülködnek, akik a szennyoldal szellemi hátterét, az információkat biztosítják. Akik visszataszító módon bizalmas adatokat, dokumentumokat, belső hangfelvételeket szivárogtatnak, illegálisan. Velük ezúton tudatom, ne a Top Secret cikken hüledezzenek, hanem azt gondolják végig: a magyar zsidóság egészére káros, goebbelsi stílusban működtetett honlap mögé hogyan állhatnak be zsidó létükre. 

Kevesen vannak, de nagyon hangosak. Bárki támogatja őket kívülről, a zsidó közösség többsége soha nem fogja elfogadni ezt a hangot, a zsidó morállal ellentétes magatartást, a hónapok óta tartó gyűlölködést, uszítást és rombolást.  A szennyoldal mocskaira soha nem fogunk a honlapunkon válaszolni – a közösségromboló jelenség ellen azonban fel kell lépnünk.

Gratulálok a Mazsihisz honlapján megjelent Top Secret cikkhez. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek