Történelem home office-ban: bemutatkozik az OR-ZSE könyvtára

2021. Március 17. / 12:46


Történelem home office-ban: bemutatkozik az OR-ZSE könyvtára

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) Művelődés- és Kultúratörténeti Tanszéke által szervezett Történelem home office-ban című előadás-sorozat következő, holnapi (március 18. csütörtök, délután 5 óra) részében az OR-ZSE könyvtárát ismerhetik meg. Közreműködik Tamási Balázs könyvtárigazgató és Konrád Miklós történész.


A koronavírus-járvány miatt teljesen új kutatói stratégiák váltak szükségessé, a kutatók és a hallgatók egyaránt az online térbe szorultak. Online kell forrásokat találniuk tudományos stúdiumaikhoz, szakdolgozatokhoz, diplomamunkákhoz, s meglehet, még a disszertációikhoz is. Sokan nem tudják, hogy hova fordulhatnak az adott helyzetben. Az előadás-sorozat segíti a fiatal kutatókat és az érdeklődőket az online tartalmak között való eligazodásban – mondta Vörös Kata  egyetemi tanársegéd, a februárban indult Történelem home office-ban – A zsidó múlt online terei című sorozat szervezője.

Ezen a héten az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem könyvtárának digitális gyűjteményét ismerhetik meg az érdeklődők március 18-án, csütörtök délután 5 órától. A gyűjteményt bemutatja Tamási Balázs könyvtárigazgató, az OR-ZSE egyetemi docense és Konrád Miklós, a Bölcsészettudományi Központ Történettudományi Intézetének főmunkatársa, az OR-ZSE tudományos főmunkatársa. 

Az online előadáshoz erre a linkre kattintva lehet csatlakozni, míg a rendezvény Facebook-oldala itt található.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek