Mazsihisz-BZSH: Támogatjuk a nehéz helyzetbe jutott munkavállalóinkat

2020. Május 15. / 13:22


Mazsihisz-BZSH: Támogatjuk a nehéz helyzetbe jutott munkavállalóinkat

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) szociális válságalapot hozott létre azon kisgyermekes munkavállalói támogatására, akik anyagilag nehezebb körülmények közé kerültek a koronavírus-helyzet következtében. 

A Mazsihisz bevétele mintegy másfélmilliárd forinttal csökkent a turisztikai forgalom mostani megszűnésével, ami oda vezetett, hogy a további felülvizsgálásig minden hitközségi dolgozó bérét csökkenteni kellett. Ezt az intézkedést annak érdekében kellett meghozni, hogy elkerüljük a munkavállalói létszámcsökkentést.

A bércsökkentés különösen sújtja azokat a dolgozókat, akik 18 év alatti gyermeket, gyermekeket nevelnek, így számukra a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) szociális válságalapot hozott létre, melyre a kisgyermekes munkavállalóink nyújthatnak be igényt. A Szociális Krízis Alap nevű forrás 2020 május és december között több millió forintos induló összeggel működik, amely lehetőség szerint bővíthető.

A támogatásra a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségével és taghitközségeivel munkaviszonyban álló személyek jogosultak, az írásban benyújtandó kérelmekről négy tagú bizottság dönt. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Itt van Sziván hónapja – Hódes Tov!
2021. Május 12. / 07:22

Itt van Sziván hónapja – Hódes Tov!

Zsidó világ
A Maccabi VAC a Szeretetkórháznak: Micsoda gesztus!

Kommentek