Már kapható az új, 5784-es naptár – vegyék, vigyék, forgassák!

2023. Szeptember 01. / 15:54


Már kapható az új, 5784-es naptár – vegyék, vigyék, forgassák!

A Magyarországi Zsidó Hitközsége Szövetsége (Mazsihisz) kiadásában megjelent az új luáh, amely már kapható a Mazsihisz-BZSH Síp utcai székházának első emeleti rabbiságán. Az 5784-es zsinagógai naptár szerkesztője Radnóti Zoltán főrabbi, a budapesti rabbiság igazgatója, az elkészítésében közreműködött Bence Réka, a borító és a grafikai tervezés Tausz Gábor Ezra keze munkáját dicséri.

Gyönyörű az új naptár, de ez már nem meglepetés, elvégre a luáh grafikai tervezését évek óta a remek ízléssel és kiváló tehetséggel megáldott Tausz Gábor Ezra végzi. 

naptár.jpgFotó: Budapesti Rabbiság/Facebook

A 16 hónapos (2023 szeptemberétől 2024 decemberéig tartó) kiadványban szokás szerint megtaláljuk a legfontosabb templomi szokásokat és tudnivalókat, a jövő évi ünnepek időpontjait, a legfontosabb áldásokat fonetikusan és magyarul is, továbbá a Mazsihisz-BZSH zsinagógai körzeteinek és intézményeinek listáját, elérhetőségét.

Vallásos zsidó ember számára a luáh nélkülözhetetlen, ezért mihamarabb keressék fel a Mazsihisz-székházat, és szerezzék be az új naptárat, amelynek borítóján most egy szép idézet is olvasható: 

„Mindenki, aki a rendelt idejében kér áldást az újjászülető Holdra, olybá tekintendő, mintha magába fogadná az isteni jelenlétet”
(Szanhedrin 42a).

Édes-mézes újévet (s hozzá egy szép, új zsidó naptárat) kívánunk minden kedves hittestvérünknek!  

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kultúra
Bokor Gabriella: Sába királya
2023. November 28. / 20:08

Bokor Gabriella: Sába királya

Zsidó világ
Érvényesülni fogsz, mert veled lesz gondviselő Istened