Kunos Péter: Nehéz szívvel kell felmenteni téged az igazgatói pozíciód és egyelőre a munkavégzés alól

2020. December 24. / 22:25


Kunos Péter: Nehéz szívvel kell felmenteni téged az igazgatói pozíciód és egyelőre a munkavégzés alól

Az alábbiakban dt. Kunos Péternek, a Mazsihisz-BZSH ügyvezető igazgatójának levelét olvashatják, amelyet dr. Deutsch Zsuzsa igazgató asszonynak írt, s amelyet eljuttatott a Mazsihisz vezetőségi tagságának is.

„Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a Deutsch Zsuzsa igazgató asszony munkaviszonyának felmondását tartalmazó levéllel együtt írtam egy kísérő levelet is. Mint az alábbi levélből kiderül, ha Zsuzsa felépül, továbbra is számítunk tanácsadóként a munkájára, szakértelmére, s ezt nemcsak a kórház igazgatójaként teheti meg.  Sajnálom, hogy egy ilyen levelet nyilvánosságra kellett hoznom" – fogalmaz az ügyvezető igazgató levelében.

Az alábbiakban az elküldött levelet teljes terjedelmében és változtatás nélkül közöljük:

Kedves Zsuzsa!

Tudom, hogy neked gyermeked, életed a kórház. Azt is, hogy mit terveztél: a Jóskával együtt avatjátok a megújult kórházat. Kifogyhatatlan energiátokra, a betegekért érzett alázatra és a munkatársaid iránt érzett felelősségetekre alapozva ezt magam is így képzeltem, mint ahogy a fenntartó vezetése is. Az Örökkévaló azonban nem így intézte, tartós betegségetek ezt a tervet egyelőre megakadályozta. De nem véglegesen, mert meg vagyok győződve arról, hogy betegségedből mielőbb felépülsz, és ott leszel köztünk az avató ünnepségen. 

Be kell látnod, hogy miközben a kórház egy fantasztikus megújulás folyamatában van, ebben olyan első számú kórházi vezetőre van szükség, aki e közben – egy soha nem átélt járvány drámai időszakában – napi szinten is kézben tudja tartani az intézményt. Ez a betegek és a munkatársak érdeke egyaránt. És amikor vissza tudsz majd jönni, nem hiszem, hogy jó szívvel tudod vállalni mindezekért a felelősséget.

Több, mint 20 éve vezeted a kórházat. Senki sem veheti el tőled érdemeidet, azt, hogy honnan hova vezetted és mára milyen szakmai szintre juttattad el az intézményt. Egy méltán elismert, nemzetközileg is unikális, jól működő és dinamikusan fejlődő kórházat hoztál létre. A geriátria terén elért eredményeket, szellemiségedet, kezed nyomát az intézmény „falai” mindenféle személyi és tárgyi változás ellenére örökre megőrzik.

Január elejére egy pályázat kiírásáról döntöttünk a főigazgatói posztra. A pályázat előkészítésére és értékelésére a MAZSIHISZ vezetősége szakembereket kér fel. Tisztában vagyunk vele, hogy vezetői és orvosi szakértelmedet nem lesz könnyű pótolni, de a kórház működőképességének megőrzése (amit ideiglenes megbízással biztosítottunk), és mindenekelőtt jövője érdekében nem késlekedhetünk. Ez az egész zsidó közösség felé fennálló felelősségünk, és mint fenntartónak, elemi kötelezettségünk.

Hadd szóljak a felmentésednek egy nagyon személyes vonatkozásáról is. Sokkal régebbről ismerjük egymást, kifejezetten jó, mondhatni baráti kapcsolatra épült rá munkakapcsolatunk hat évvel ezelőtt. Nehéz szívvel kell, és éppen nekem felmenteni téged az igazgatói pozíciód és egyelőre a munkavégzés alól. Tudom, ez milyen fájdalmasan érint, magam is átéltem ilyet, és majdan én is így leszek vele, ha így vagy úgy lejár az időm.

Nem a kötelező udvariasság okán, és nem csak ügyvezetőként köszönöm meg neked a sok éves, és komoly bizalmi alapon nyugvó együttműködést, aminek őszintén hiszem, hogy lesz folytatása, a kórház nem fogja tudni nélkülözni szakmai tanácsadói segítségedet.

Mellékletként küldöm a hivatalos felmentésedről szóló jogi iratot, aminek a szokásos jogi nyelvezetéért elnézésedet kérem. Hiszek a felépülésedben, az élni akarásodban, abban, hogy néhány év múlva barátian tudunk visszatekinteni a közös munkánkra és minden másra.

Üdvözlettel:
dr. Kunos Péter

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek