Budakeszi temetőrongálás: A Mazsihisztól 50 ezer forint a nyomravezetőnek

2022. Április 26. / 15:40


Budakeszi temetőrongálás: A Mazsihisztól 50 ezer forint a nyomravezetőnek

Szerző: Kácsor Zsolt

Mint tegnap beszámoltunk róla: ismeretlen tettesek megrongálták a budakeszi zsidó temetőt, jelentős anyagi és eszmei kárt okozva a vandalizmussal. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) minél hamarabb igyekszik helyreállítani a megrongálódott sírokat, sőt, Budakeszi alpolgármestere bejelentette: az önkormányzata és a városüzemeltető cég is együttműködik a tisztítási munkálatokban.

Helyszíni bejárást végzett a múlt hétvégén megrongált budakeszi zsidó temetőben Tamás Péter, a Mazsihisz vidéki temetőrendezésért felelős csoportjának vezetője, aki egyrészt megállapította, hogy a vandálok igen jelentős anyagi kárt okoztak, másrészt közölte: 

a Mazsihisz a tettesek mielőbbi kézre kerítése érdekében 50 ezer forintot ajánl föl a nyomravezetőnek.

Ugyancsak a temetővel kapcsolatos hír, hogy 'Sigmond Bertalan alpolgármester elmondta: „Budakeszi Város Önkormányzata és a városüzemeltető BVV Kft. szívesen együttműködik a tisztítási munkálatokban”. 

Információink szerint már körvonalazódik a megoldás arra, hogy miképpen lehetne rendezni a temető egyelőre bonyodalmas tulajdonjogi helyzetét. A részletekekről akkor szeretnénk hírt adni, ha a tulajdonjog tervezett rendezésének kérdését siker koronázza.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek