Az új izraeli nagykövet látogatást tett a Mazsihisz elnökénél

2020. Január 10. / 12:29


Az új izraeli nagykövet látogatást tett a Mazsihisz elnökénél

Jákov Hadas-Handelsman, Izrael állam új nagykövete másfél órás megbeszélést folytatott Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével a szövetség budapesti, Síp utcai székházában. A diplomata és az elnök egyebek mellett Magyarország és Izrael kapcsolatáról, valamint a magyarországi zsidóság helyezetéről beszélt. 


Izrael állam új nagykövete, Jákov Hadas-Handelsman – aki  január 3-án adta át megbízólevelét Áder János államfőnek – hivatalos látogatást tett a  Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) székházában. A diplomata mintegy másfél órás megbeszélést folytatott Heisler András Mazsihisz-elnökkel, akivel a zsidóságot és a magyar zsidóságot érintő, legfontosabb kérdéseket tekintették át. Többek kötött szót ejtettek a két állam közötti kapcsolatról, valamint a magyarországi zsidóság helyzetéről, életéről, legfőbb jellemzőiről. 

Az 1957-ben Tel Avivban született Jákov Hadas-Handelsman első nyilvános és hivatalos magyarországi szereplése ezen a héten történt, amikor tiszteletét tette a Cipők a Duna-parton című holokauszt emlékműnél. Az izraeli külképviselet vezetője pár nappal korábban nem hivatalos minőségben részt vett a Mazsihisz által a budai várban rendezett hanukai gyertyagyújtáson is. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma 90 éves Sándor Iván, Isten éltesse!
2020. Március 11. / 08:47

Ma 90 éves Sándor Iván, Isten éltesse!

Megemlékezések
Ma lett 60 éves Zoltán Gábor író
2020. Március 15. / 18:45

Ma lett 60 éves Zoltán Gábor író

Kommentek