„Láger sztornó” – Meghívó Seres László könyvének bemutatójára

2022. Április 27. / 14:58


„Láger sztornó” – Meghívó Seres László könyvének bemutatójára

Szeretettel várunk minden érdeklődőt Seres László: „Láger sztornó” című könyvének bemutatójára, május 5-én, csütörtökön este 6 órakor a Bálint Házba (Budapest VI. ker., Révay u. 16.) Seres László publicistával Dr. Bárdos Katalin pszichoterapeuta-szakpszichológus és Szántó T. Gábor író beszélget.

Hány generáción át pusztít egy háború? Hogyan oldhatók fel az elhallgatott múlt szorongásaiból eredő félelmek? Ezt vizsgálja „Láger sztornó” című, fekete humorral és gyógyító öniróniával írt regényében Seres László publicista.

A könyvről bővebben:

„Nem meghalni jöttem Auschwitzba, azon már rég túl vagyok. De akkor mégis mi a halált keresek itt, teljesen egyedül a Stammlager 10-es épületének emeletén, ölemben a laptopommal? Saját magamat, vágom rá túl gyorsan a túl nyilvánvalót, csak hogy ne kelljen most mélyebbre ásni, és már látom is magam valami akciós önismereti lágertúra résztvevőjeként: ha ez nem all inclusive, akkor semmi. De most komolyan, éppen itt fogom megfejteni azt, amire egy életen át nem jöttem rá? És ha van olyan, hogy a tettes visszatér a tett helyszínére, akkor van olyan is, hogy az áldozat, illetve közvetlen leszármazottja visszatér oda? És ha igen, miért, mégis mit akarna ott?” – tépelődik a Láger sztornó elbeszélője.

seres-könyvbemutató-05-05.jpg

Az auschwitzi tábor felújítási munkák miatt két hónapra bezárja kapuit a turisták előtt – a regény főhőse azonban a falakon belül szeretné eltölteni ezt az időt. Az elmúlt években társadalompolitikai kutatóként amúgy is sokat foglalkozott a holokauszttal, és most a saját bőrén akarja megtapasztalni, milyen a gázkamrában állni. A bizarr vakációtól reméli, hogy végre maga mögött hagyhatja személyes és transzgenerációs traumáit…

A szerző a bemutató után, a helyszínen dedikálja könyvét, amely ugyanitt kedvezményes áron megvásárolható.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek