Egy zsidó fiú különös útja egy siksze karjaiba – ezúttal a Szemrevaló Filmfesztiválon

2020. Szeptember 30. / 15:18


Egy zsidó fiú különös útja egy siksze karjaiba – ezúttal a Szemrevaló Filmfesztiválon

Négy német nyelvű filmet vetítenek a budapesti Művész moziban a Szemrevaló Filmfesztivál keretén belül október 1 és 4 között, köztük a Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba című vígjátékot október 3-án este. Az alkotókkal a film vetítését követő napon a fesztivál Facebook-oldalán beszélgetést közvetítenek. Október 5 és 8 között – a Távmozin keresztül – az egész ország területéről online is megtekinthető a film.


A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete immár kilencedik alkalommal ad ízelítőt a német nyelvterület filmkultúrájából, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal.

A fesztivál keretében a budapesti Művész moziban vetítik a Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba című vígjátékot, amelynek főszereplője egy Motti nevű, ortodox zsidó családból való fiú, aki beleszeret egy nem zsidó lányba. Az anyukája – aki egy igazi jiddise máme – természetesen tragédiaként éli meg a történteket, a két szerelmes azonban nagyon vicces kalandoktól kísérve halad a maga útján. A Thomas Meyer azonos című regénye alapján készült vígjátékot október 3-án, szombaton este 7 órától vetítik. (Felhívjuk hittestvéreink figyelmét, hogy ezen a héten a sábesz szombat este 7 óra 5 perckor megy ki.)

Az alkotókkal a filmjük vetítését követő napon a fesztivál Facebook-oldalán sugároznak beszélgetéseket. Október 5-8. között a Távmozin keresztül az egész ország területéről online is megtekinthetőek a filmek, emellett október 2-5 között Debrecenben, október 6-9 között Szegeden, október 14-17 között pedig Pécsett vetítik majd a filmeket a fesztivál partnermozijaiban. 

A teljes program ide kattintva olvasható.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek