Rendhagyó érettségi vészhelyzetben – Kríziskulisszák 4.

2020. Május 05. / 12:22


Rendhagyó érettségi vészhelyzetben – Kríziskulisszák 4.

Nem irigyeljük a most érettségizőket, hiszen nem akármilyen körülmények közepette vizsgáznak. Igaz, a biztonságos érettségi feltételeit meg kellett teremteni, és ebben közreműködött a Mazsihisz-BZSH krízismenedzsment csoportja is. RÁDI ANGÉLA írása.


A Mazsihisz.hu honlap beszámolt róla, hogy milyen biztonsági feltételek mellett zajlik az érettségi vizsga a Scheiber Iskolában, és a cikk elolvasása után sok mindenkiben új tartalommal telítődött a régi sóhaj: hej, ha még egyszer 18 éves lehetnék? 

Nos, ha még egyszer 18 évesek lennénk, akkor olyan körülmények között tennénk le az érettségit, amit soha nem felejtenénk el. Szinte teljesen kiűrített épületben, egymástól távol, maszkban, kesztyűben – nincs mit rajta csodálkozni, hogy a hétfőn lezajlott magyar nyelv és irodalom érettségi kérdései olyannyira könnyűek voltak. Nem lett volna emberséges dolog a diákokat ilyen veszélyhelyzet közepette egy teljesítethetetlenül kemény kérdéssor elé állítani.

A krízismenedzsment csoport ajánlásokat fogalmazott meg az óvintézkedésekre, a Scheiber Iskola vezetése, dolgozói pedig maximális gondossággal készítették elő a nagy vizsgát. Köszönet a helytállásért mindenkinek. 

A diákoknak továbbra is sok sikert kívánunk, mi pedig folytatjuk a munkát: annyi kulisszatitkot elárulok, hogy a krízismenedzsment ülésein már folynak a megbeszélések egyes intézményeinknek a következő hetekben tervezett, részleges megnyitásáról.

(Fotó: Szentgyörgyi Ákos)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek