Antiszemita felirat a Sorsok Házának szánt létesítmény kerítésén

2024. Január 31. / 17:01


Antiszemita felirat a Sorsok Házának szánt létesítmény kerítésén

SZABAD PALESZTINÁT! FREE GAZA! Ez a felirat látható az egykori józsefvárosi pályaudvar kerítésén a Fiumei út és a Salgótarjáni út sarkán. A felirat készítőinek antiszemita indítéka véleményünk szerint kétségtelen, hiszen – mint az közismert – a holokauszt áldozatai emlékére itt tervezik megvalósítani a Sorsok Háza néven ismertté vált múzeumot.

A festékanyag még élénk színéből ítélve nem túl régen készülhetett az a felirat, amely a bezárt józsefvárosi pályaudvar kerítésén olvasható. Reméljük, nem sokáig. Nem gondoljuk, hogy a szólás- és véleményszabadságba belefér, hogy Izrael-ellenes, terrorista-szimpatizáns felirat legyen egy olyan helyen, amelyet kegyeleti emlékhelynek és múzeumnak szántak. 

20240131_151757.jpgA fotó január 31-én, délután fél 5-kor készült

Nem tudjuk, hogy a kerítés tulajdonjogilag kihez vagy mihez tartozik, azt sem tudjuk, hogy kinek az illetékessége volna eltávolítani onnan, de abban az egyben biztosak vagyunk: egy ilyen helyen egy nyilvánvalón antiszemita felirat nem maradhat, mert sérti az áldozatok emlékét és a terroristák ellen harcoló Izrael államát.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek