Izrael: Október 7-e óta nőtt a TikTok használata, a Facebook visszaesett

2024. Január 03. / 15:07


Izrael: Október 7-e óta nőtt a TikTok használata, a Facebook visszaesett

– Az elmúlt három hónap adatai azt mutatják, hogy az izraeliek többet használják a TikTokot, mint az összes többi közösségi platformot együttvéve – írja a ynetnews.com portál. A TikTok növekedése október hetedike óta mintegy 23 százalékkal nőtt, és ugyancsak emelkedett a Telegram használata. Fontos adalék, hogy 5 százalékkal csökkent a Facebook használata.

A Pelephone és a Partner izraeli mobilszolgáltató cégek napokban közzétett adatai szerint Izraelben az okostelefon vált a kommunikáció és a tartalomfogyasztás fő eszközévé, messze megelőzve a televíziózást.

Képernyőkép 2024-01-03 150548.jpg

A Telegram alkalmazás használata 2022-ben viszonylag egyenletes volt, de a gázai háború során jelentősen nőtt az új felhasználók száma és az alkalmazás napi használata megduplázódott. A ynetnews.com megjegyzi: ez kétélű fegyver, hiszen miközben a Telegram a fontos információk terjesztésének érvényes útja, egyúttal azonban riasztóan nagy mennyiségű, megalapozatlan és hamis narratíva közvetítője lehet.

Az elmúlt hónapokban a TikTok internetes közösségi platform használata nőtt a legjelentősebb mértékben az izraeliek körében, míg a Facebook használata 5 százalékkal csökkent.

A ynetnews.com cikke alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek