Deep Instinct: Hasít az izraeli kibervédelmi cég

2021. Április 28. / 09:51


Deep Instinct: Hasít az izraeli kibervédelmi cég

A Deep Instinct – sok vetélytársához hasonlóan – mesterséges intelligenciát használ a kibertámadások megelőzésére, az izraeli cég szoftvere azonban a mély gépi tanulásra épül. Olyan mesterséges hálózatokat alkalmaznak, amelyek az agyunk működését próbálják utánozni, ennek köszönhetően a Deep Instinct emberi ésszel szinte felfoghatatlan gyorsasággal reagál a fenyegetésekre.

A Deep Instinct nevű izraeli kibervédelmi vállalat 100 millió dolláros befektetéshez jutott. Ezzel karnyújtásnyi közelségbe került az 1 milliárd dolláros határ, ha ezt átlépik, csatlakoznak a startupok világában unikornisnak nevezett cégekhez – írja mai cikkében a Haszon.hu.

Számos vállalat mesterséges intelligenciával (MI) óvja a partnerei rendszereit, ami ugyan lehetővé teszi, hogy emberi beavatkozás nélkül kivédjenek egy-egy behatolást, viszont az átlagos válaszidejük 1 perc körül mozog, ami bőven elég egy tapasztalt bűnözőnek a károkozáshoz.  A Deep Instinct is MI-vel dolgozik, viszont már 10 milliszekundum alatt képes detektálni és blokkolni a hackertámadásra utaló anomáliákat.

A Haszon.hu teljes cikke itt olvasható.

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek