Benjamin Netanjahu: Az igazság fényei le fogják győzni az antiszemitákat

2019. December 24. / 11:17


Benjamin Netanjahu: Az igazság fényei le fogják győzni az antiszemitákat

Az izraeli miniszterelnök gyújtotta meg a hanukia első lángját a jeruzsálemi falnál David Friedman amerikai nagykövet társaságában. Benjamin Netanjahu az ünnep kapcsán sérelmezte a Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court – ICC) Izraellel szemben hozott határozatait, szerinte az ICC olyan dekrétumokat akar Izraelre erőltetni, amelyek a görögök antiszemita rendeleteit idézik.


Benjamin Netanjahu kormányfő az Egyesült Államok izraeli nagykövetével, David Friedmannal gyújtotta meg az ünnepi lángokat a Falnál. Az izraeli miniszterelnök beszédében azt mondta: 2200 éve a Makkabeusok harcot vívtak a zsidó nép szabadságáért az antiszemita görögök ellen, akik el akarták pusztítani a hitünket, a szabadságunkat, ki akartak űzni minket erről a földről és azt mondták, hogy nincs jogunk élni. Olyan felmérhetetlen egyenlőtlenség közepette kellett küzdenünk, mint egyetlen más népnek sem a történelemben, de túléltünk, függetlenek vagyunk és virágzó demokráciában élhetünk – fogalmazott. Hozzátette: s lám, a XXI. században a Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court – ICC) olyan dekrétumokat akar ránk erőltetni, amelyek a görögök antiszemita rendeleteit idézik. 

„Azt mondják, hogy a zsidóknak nincs joguk a saját szülőföldjükhöz, nincs joguk Izrael földjén lakni. Szégyelljék magukat. Az igazság fényei le fogják győzni őket, mint minden más antiszemitát a történelemben” – közölte Benjamin Netanjahu.

(Forrás: az izraeli külügyminisztérium honlapja)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Ünnepek
Sáná Tova 5781 – Minden, amit az ünnepről tudni kell
Zsidó világ
Olvasói támogatást kér a Kibic Magazin
2020. Augusztus 03. / 11:00

Olvasói támogatást kér a Kibic Magazin

Kommentek