Az Izrael elleni terrortámadás áldozataiért szerveznek jótékonysági koncertet Nyíregyházán

2023. November 01. / 21:00


Az Izrael elleni terrortámadás áldozataiért szerveznek jótékonysági koncertet Nyíregyházán

A Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplom ad majd helyet annak a koncertnek, amit az izraeli terrortámadás áldozataiért szerveznek 2023. november 5-én, vasárnap délután 5 órakor. A koncerten olyan nagynevű művészek lépnek majd fel, mint Malek Andrea, Oláh Gergő, Teszter Nelli, Nógrádi Gergely és Jáger András. A nyíregyházi koncert védnöke Dr. Kovács Ferenc, polgármester. A támogatói jegyek ára 3000 forint.

A magyarokat megdöbbentette az az összehangolt támadás, ami október 7-én érte Izraelt. Az országban sok helyen tartottak szimpátiatüntetést Izrael állam mellett. Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael Állam magyarországi nagykövete a parlament külügyi bizottság ülésén azt mondta: 

„október 7-én nem egy terrortámadás történt, hanem egy pogrom, és még a holokauszttúlélők is azt mondják, hogy a holokauszt során sem éltek meg ilyet; a Hamász terroristái embereket kínoztak meg, gyermekeket gyilkoltak meg. Ez teljes pusztítás, barbár cselekedet volt, és a Hamász olyan fenyegetést jelent, mint az ISIS. Hozzátette: a Hamász az ISIS-hoz hasonlóan nem tesz különbséget a nemzetiségek között.

nyíregyháza-koncert-11-05.jpg

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Mi kell ahhoz, hogy Isten Izrael fiai között lakozzon?
Zsidó világ
A Goldberger Alapítvány és a tatai zsidó temető
Élet + forma
Új „Szarvasos” zsidó film Amerikában
2024. Február 09. / 13:56

Új „Szarvasos” zsidó film Amerikában