Túlélők a Facebooknak: fel kell lépni a holokauszt tagadói ellen

2020. Július 31. / 11:03


Túlélők a Facebooknak: fel kell lépni a holokauszt tagadói ellen

Holokauszttúlélők kampányt indítottak annak érdekében, hogy a Facebook szigorúbban lépjen fel a holokauszt tagadásával szemben. A Mark Zuckerbergnek címzett online kampány szervezője a Claims Conference, amely a nácik zsidó áldozatainak és azok örököseinek kompenzációs és kártérítési igényeit képviseli.


A kampány keretében a közösségi oldalakon túlélők videó-üzenetekben szólítják fel cselekvésre Mark Zuckerberg Facebook- tulajdonost. „Az áldozatok szenvedésének, veszteségeinek tagadása gyűlöletbeszéd” – írta a Claims Conference a Twitteren, és Pinchas Gutter túlélő egy videóban azt mondja: „nem lehet tagadni, hogy a holokauszt megtörtént”. 

Az üzenetek ide kattintva megtekinthetők.

A Der Standard bécsi lap az osztrák hírügynökség jelentése alapján mindehhez hozzátette: a holokausztnak mintegy hatmillió emberélet esett áldozatul, Lengyelországban az ottani zsidó lakosság kereken 90, más európai országokban, mint Magyarországon és Hollandiában több mint 70 százalékát legyilkolták. 

A Der Standard írása  emlékeztet arra, hogy a Claims Conference  emellett kompenzációs alapokat kezel, feltárja a senki által nem keresett zsidó javakat, és olyan intézményeket támogat, amelyek szociális, jóléti szolgáltatásokat nyújtanak túlélőknek, és/vagy a holokauszt emlékeinek és tanulságainak megőrzésén munkálkodnak. 

(Címlapkép: a Claims Conference német vezetői/Fotó: Claims Conference Germany)

Forrás: Hírklikk.hu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek