Közteret neveznek el a 10 éve meghalt Komlós Juciról

2021. Április 27. / 18:26


Közteret neveznek el a 10 éve meghalt Komlós Juciról

Budapest II. kerülete ma hirdette ki, hogy a városrész eddig névtelen közterei a jövőben kiknek a nevét viselhetik a helyi lakosok szavazatainak jóvoltából. Az új névadók egyike Komlós Juci színésznő (1919-2011) lett, akiről egy közt neveznek el a Józsefhegyi utca 26. és 28/a között. 

A tíz évvel ezelőtt elhunyt Komlós Juci legendás színészcsaládban született: édesapja az a Komlós Vilmos színművész (1893-1959) volt, aki Salamon Béla hatására és biztatására választotta a színpadot, hogy később Sajóként ismerje meg egy egész ország a híres Hacsek és Sajó című kabarésorozatból.

Ilyen háttérrel nincs mit csodálkozni rajta, hogy Komlós Juci első színpadi fellépése 1922-ben volt – nem elírás, a művésznő ugyanis mindössze 3 éves volt, amikor először beszaladhatott a színpadra, hogy aztán a varázslatos deszkákat soha többé ne hagyja el. 

Habár az első magyar teleregény, a Szomszédok hozott számára elképesztő országos népszerűséget, Komlós Juci színésznőként jóval több volt, mint a sorozat Lenke nénije. A színpadon Ophélia és Polly volt és maradt, a filmvásznon pedig olyan klasszikusokban remekelt, mint az Aranyember vagy a Rokonok. A második kerület felhívására javaslatot tevő budai lakosok jóvoltából most már közterület is őrzi a nevét – fakadjon emlékéből áldás!

Korábbi írásunk:
Évforduló: 100 éves lenne Komlós Juci, a Szomszédok bölcs és derűs Lenke nénije

Az új helyek a II. kerületben:

A Józsefhegyi utca 26. és 28/a között: Komlós Juci köz

A Fő utca 59-61. és a Bem rakpart között: Psota Irén utca 

A Frankel Leó út 47-80. és a Harcsa utca között: Solt Ottilia tér 

A Mammut Bevásárlóközpont és a Széllkapu park között: Szabó Magda sétány

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek