Ez volt az első miskolci zsidó sóletfesztivál

2023. Szeptember 06. / 11:49


Ez volt az első miskolci zsidó sóletfesztivál

Az I. Miskolci Sóletfesztivált a Kazinczy u 7. szám alatt, a zsinagóga udvarán rendezték meg, köszöntőt mondott Markovics Zsolt, a Miskolci Zsidó Hitközség főrabbija, a rendezvényt Veres Pál polgármester és dr. Róna Iván, a Mazsihisz turisztikai igazgatója nyitotta meg. Közreműködött a Color Klezmer Band, valamint Havasi György és Kékesi Erika.

– Hogy mi kell a jó hangulathoz? Egy olyan szuper étel, amely mindenkinek bejön, és kell hozzá fület csiklandozó zene. Ezt próbáltuk ötvözni csodálatos milliőben, a miskolci zsinagóga udvarán. Elsődleges, nem is titkolt célunk, hogy a miskolci zsidó múzeumba mindenkit becsalogassunk. Nem érdemes tovább ragoznom, ez a fesztiválnak aposztrofált rendezvény úgy sikerült, ahogyan terveztük. A sólet (más néven: csólent), azaz a marhahúsos finomság elnyerte a közönség tetszését – olvasható a Szantograf.hu portálon. 

A programban szerepelt egyházi kerekasztal-beszélgetés is, amelyen részt vett Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, Molnár Attila görögkatolikus atya és Markovics Zsolt főrabbi, a beszélgetést B. Tóth Erika vezette. 

A rendezvényt támogatói: a Magyar Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK), a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és Miskolc város önkormányzata. A rendezvény ingyenes, a sólet pedig önköltséges volt.

(Címlapkép: Borsod24.hu)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek