Országos vetélkedő: a Lauder és a Scheiber is dobogós helyen!

2023. Október 16. / 17:20


Országos vetélkedő: a Lauder és a Scheiber is dobogós helyen!

Negyedszerre rendezték meg a Budapesti Zsidó Hitközség nagysikerű Országos Zsidó Zenei Vetélkedőjét, a JOODS Alapítvány támogatásával.

vetélkedő-cimlap-jó.jpg

Évek óta töretlen népszerűségnek örvend az Országos Zsidó Zenei Vetélkedő, melynek október 15-én, vasárnap a Frankel Zsinagóga Micve Klubjában tartott döntőjében meglehetősen nehéz helyzetbe került a Gonda Judit mesterpedagógust, dr. Verő Tamás főrabbit, valamint dr. Nógrádi Gergely főkántort felvonultató zsűri.

A Budapestről és vidékről érkező, első és második osztályosokból álló csapatok ugyanis rendkívüli felkészültségről adtak tanúbizonyságot. Nem csoda, ha az órákon át zajló program (melynek a Verő főrabbi vezette zsinagógalátogatás, és a kóser finomságokból álló vendéglátás is része volt) végén a második helyen holtversenyt hirdettek a debreceni Ibolya Utcai Általános Iskola és a budapesti Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola csapatai között. A harmadik helyezett is Hajdú-Bihar Vármegyéből érkezett, és csak hajszállal maradt le az ezüstérmesek mögött.

Arról azonban, hogy kiket illet az első hely, nem lehetett vita a zsűritagok között: a Lauder Javne Iskolát képviselő Krisztik Sára és Vilcsek Dávid imponáló magabiztossággal nyújtott kimagasló teljesítményt.

Ezzel azonban nincs még vége az idei vetélkedésnek: december elején a harmadikosok és a negyedikesek mérik majd össze a tudásukat.    

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Rózsa Péter: Jelenlét
2024. Január 23. / 10:31

Rózsa Péter: Jelenlét