Egy százalékos adófelajánlás: célegyenesbe fordultunk!

2024. Május 14. / 14:07


Egy százalékos adófelajánlás: célegyenesbe fordultunk!

Még május 21-ig van időnk arra, hogy a személyi jövedelemadónk 1 + 1 százalékáról saját magunk rendelkezhessünk. Arra kérünk mindenkit, hogy éljen az 1 százalékos lehetőséggel, hiszen az 100 százalékban hasznosul egy egyháznál és civil szervezetnél!

Habár az adónk 1 százalékának felajánlásáról szóló nyilatkozat nagyon kevés időt vesz igénybe, ez is nagyon sokat számít a magyar zsidóság életében. A gyermekeink, valamint a hagyományaink megélése és továbbörökítése érdekében össze kell fognunk, hogy közös erővel segítsük a Mazsihiszt és a különböző zsidó szervezeteket.

Május 21-ig rendelkezhetünk arról, hogy a személyi jövedelemadónk 1+1 százalékát melyik egyháznak és melyik civil szervezetnek ajánljuk fel. Kérjük, hogy az egyházaknak adható 1 százalékról a Mazsihisz javára rendelkezzenek, a technikai számunk: 0358.

Szeretnénk a figyelmükbe ajánlani a Mazsihisz-BZSH azon kiemelt intézményeit és partnereit, akiknek a munkáját a civileknek adható adó 1% felajánlással tudnak támogatni. Ezek között egészen biztosan találnak egyet, amelynek szívesen adakoznak, igaz, mi igazából minden zsidó civil szerveződést, egyesületet és alapítványt méltónak tartunk a támogatásra.

Részletes tudnivalók a képre kattitnvaRészletes tudnivalók a képre kattitnva

Az ajánlott alapítványok a következők:

 • A Mazsihisz Szeretetkórház munkáját a MAZSIHISZ Szeretetkórházért Közhasznú Alapítványon keresztül tudja támogatni. Adószám: 18173503-1-42

 • Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetemet (OR-ZSE) ezen az Adószámon 18181115-1-42 tudják támogatni.

 • A Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola munkáját az Alkotó Ifjúság Alapítványon keresztül támogathatja. Adószám: 18004810-1-42

 • A BZSH Külkereskedelmi Technikumot, az Alapítvány a Magyarországi Európa Akadémiáért alapítványon keresztül tudja támogatni. Adószám: 18206988-1-41

 • A Magyarországi Zsidó Szociális Segély (MAZS) Alapítvány munkáját a 19664651-2-42 adószámon lehet támogatni.

Természetesen számos zsinagógakörzetben van saját alapítványa vagy civil egyesülete, ha ezeket kívánják támogatni, akkor érdeklődjenek az adott körzet vezetésénél!

Ne feledjék: az adózók mintegy fele nem rendelkezik az adója 1+1 százalékáról, tehát veszni hagyja azt a pénzt, amiért megdolgozott. 

De ne hagyjuk veszni a pénzünket, fogjunk össze, és támogassuk a magyar zsidó életet! 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
„Ha törvényeim szerint jártok...”
2024. Május 30. / 08:42

„Ha törvényeim szerint jártok...”

Mazsihisz hírek
Brüsszel, ahol nem javallt zsidónak látszani…