A Tízparancsolat a képzőművészetben és az irodalomban – folytatódik a lakásszeminárium

2021. Október 29. / 10:34


A Tízparancsolat a képzőművészetben és az irodalomban – folytatódik a lakásszeminárium

Lakásszeminárium Extra: a JCC Budapest - Bálint Ház  által életre hozott Kőbe vésve sorozat megújul, és az őszi évadban visszaköltözik az offline térbe, mi több új helyszínre, egy (majdnem) lakásba – a Közkincs Könyvtárba (Budapest VIII. ker., Rákóczi u. 11. 125-ös kapucsengő). Találkozzunk 2021. november 11-én, csütörtökön este 6 órakor.

A könyvtár az Astoria és az Uránia között helyezkedik el, a Puskin utcai saroknál. A házban az első emeleten található a könyvtár, a lépcsőn az emeletre felérve rögtön az első ajtó balra. A lépcsőházban táblák is segítik a tájékozódást.)

A Covid-helyzetre való tekintettel online kapcsolódási lehetőséget is biztosítunk. Az online részvételhez szükséges Zoom linket a jegyvásárlás után küldjük el a regisztrált email-címre. Várunk mindenkit szeretettel!

Aktuális témánk: Negyedik parancsolat: Emlékezzél meg a szombat napjáról, és szenteld meg azt!

A programtartók:

Halász Rita, 1980-ban született Budapesten. Író, művészettörténész, tanár. A Szépművészeti Múzeum munkatársa. Első regénye Mély levegő címmel 2020 októberében jelent meg a Jelenkor Kiadónál. A könyv elnyerte a 2021-es Margó-díjat. 

Visy Beatrix PhD, 1974 született Budapesten. Irodalomtörténész, kritikus, esztéta. Fő kutatási területei a Nyugat kora, Babits költészete és Az európai irodalom története című munkája, valamint a fotó narratív esztétikája a 20. századi kortárs magyar prózában. Kritikusként 2011-ben indult a Holmiban, azóta rendszeresen publikál irodalmi folyóiratokban és az Élet és Irodalomban. 2018-tól a Lakásszeminárium művészeti műhely működtetője. A kortárs irodalom elkötelezett olvasója.

A jegyek elővételben megvásárolhatók a JCC Budapest - Bálint Ház info pultjában, illetve online. A helyszínen csak kártyás jegyvásárlásra lesz lehetőség.  Jegyár: 1900 forint.

JEGYVÁSÁRLÁS ÉS TOVÁBBI RÉSZLETEK / IDE KATTINTVA

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek