Hanukai dalok a Sirim kórustól: lemezbemutató koncert az IKI-ben

2021. December 01. / 14:21


Hanukai dalok a Sirim kórustól: lemezbemutató koncert az IKI-ben

Mindenkit sok szeretettel vár az Izraeli Kulturális Intézet (IKI) Hanukai programsorozatának következő eseményére, a Lauder Iskola Sirim kórusának lemezbemutató koncertjére. 

Mindenki nagy örömére december 4-én, szombaton este 6 órakor a Lauder Iskola Sirim kórusa látogat el az IKI-be (Budapest VI. ker., Paulay Ede u. 1), ahol elsőként adják elő a legújabb Hanukai dalok című lemezüket, megkoronázva ezzel is az ünnepi hangulatot.

A kórust Bíró Eszter énekesnő és Rév Katalin judaisztika tanárnő vezeti, a lemezeket Födő Sándor zeneszerző hangszereli és készíti. Ők a megálmodói és létrehozói az iskolában negyedik éve bővülő, tematikus zsidó dalokból álló Sirim című CD-sorozatnak, illetve most már a Sirim kórusnak is, amelyben 9-15 éves diákok vesznek részt. 2018-ban jelent meg a Sábáti dalok CD, 2019-ben Izrael állam 70. születésnapjára az Izraeli dalok, majd a Pészahi, és idén a Hanukai dalok című CD.

A kórus tagjai: Anna Deva Szófia, Bognár Hanna, Födő Noa, Gertler Sophie, Korbély Kíra, Nyíri Sára, Pál Izabella, Pusztay Júlia, Ravasz Eszter, Ravasz Hanna, Róna Lili és Talyigás Anna

Az új CD-n olyan ismert hanukai dalok hallhatók, mint például a Máoz cur vagy a Szevivon. Az Ocho Kandelikas című ladino (judeo-spanyol) nyelven íródott szefárd hanukai dalhoz nyáron egy videóklipet is forgattak.

Az esemény Facebook oldala / IDE KATTINTVA

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek