Mester Tamás BZSH-elnök, Mazsihisz alelnök

2021. Május 05. / 22:04


Mester Tamás BZSH-elnök, Mazsihisz alelnök

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) elnöke családjának mindig fontos és természetes volt a zsidó hagyományok tisztelete, ápolása, a zsinagógába járás és a vallás gyakorlása. Szülei holokauszttúlélők és méltán büszke rájuk, hiszen tőlük tanulta a vallás, a hit szeretetét és fontosságát, ezt próbálja átadni 17 éves iker fiai számára is.

Édesapja, Mester Ervin a Szeretetkórház zsinagógájának megbecsült elnöke és elkötelezett tagja volt hosszú éveken át. Hozzá hasonlóan Mester Tamás is aktívan kiveszi a részét a zsidó közéletből: a Nagyfuvaros utcai közösség küldötte a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) és a Mazsihisz közgyűlésében több mint húsz éve. 2015-től a BZSH elöljáróságának tagja, vezető elöljárója, 2016-tól a Mazsihisz vezetőségének tagja. A Budapesti Zsidó Hitközségnek elnöki posztját 2019 óta tölti be. Ezen kívül az „Alapítvány a zsidó jövőért” kuratóriumának elnöke. Az utóbbi évek konfliktusai késztették arra, hogy próbáljon segíteni, egységet, békét teremteni és egy erős az időseket meghallgató és megbecsülő, de a fiatalokat aktivizáló BZSH újjáépítésében vegyen részt.

A BZSH elnöki posztján legfőbb szándéka a hitközség megerősítése, kiterjedt intézményrendszerének fejlesztése a budapesti zsidóság egészének fejlődése érdekében. Mélyen hisz a BZSH erejében és a budapesti zsidóság vallásos elkötelezettségében. Diplomáját üzleti tanulmányok, kereskedelmi igazgatási szakon szerezte, kiegészítve azt belső auditor – minőségirányítási vezető szakvizsgával. 1996 óta saját reklámcéget vezet, valamint egy lap- és könyvkiadó cég marketing igazgatója.

Egykori aktív sportolóként 2011-től a Maccabi VAC vízilabda szakosztályának alapító vezetője és játékosa. Az általa vezetett csapat rendkívüli sikereket ért el az elmúlt évtizedben a honi zsidóság dicsőségére. A Világ- és Európa-, valamint a Pánamerikai játékokon számos arany, ezüst és bronzérmet szereztek, méltán kivívva ezzel a Maccabi VAC egyesület legsikeresebb csapatának járó címet, melyet a 2019-ben Budapesten rendezett Maccabi Európa Játékokon Michael Kevehazi díjjal ismertek el.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Nagy bulit csapott a Mazsihisz Ifjúsági Osztálya
Hírek, lapszemle
Kiállítással és koncerttel emlékeznek ma Seress Rezsőre Komáromban
Hírek, lapszemle
Cfáti magyar múzeum: Emlékfonalakból szövődő közösség