Mazsihisz-delegáció a Beeri kibucban (videó)

2024. Május 02. / 15:51


Mazsihisz-delegáció a Beeri kibucban (videó)

A Keren Kayemet LeIsrael-Jewish National Fund (KKL-JNF) rövidfilmet készített arról, hogy a közelmúltban Kobi Davit, a KKL-JNF közép-európai és magyarországi vezetője és dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke egy delegáció élén látogatást tett a Beeri Kibucban. Ezt a videót tesszük most közzé.

A tragikus emlékezetű október 7-én a Hamász terroristái pusztító mészárlást követtek el több, a gázai határ mellett fekvő izraeli településen. Mivel a Beeri kibuc pár kilométerre van Gázától, a kistelepülést gyorsan elérték a gyilkosok, akik a mintegy 1200 lakosú kibucban több száz embert mészároltak le és sokakat túszként hurcoltak magukkal.

Kobi Davit, a KKL-JNF közép-európai és magyarországi vezetője és dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke kibucban tett látogatás alkalmával elültettek egy olajfát, amely a reményt, az újjáéledést szimbolizálja.

A Mazsihisz a KKL-JNF-fel együttműködve úgy döntött: 50 ezer eurós támogatással járul hozzá a helyreállításhoz. A Mazsihisz október 7-e óta támogatja a beeri kibucot, rendezvényeket szervezett a szolidaritás kifejezésére, a felekezet a Síp utcai székházban vendégül látta a túszok családtagjait és adománygyűjtést is indított izraeli testvéreink támogatására.

A Mazsihisz elnöke a Beeri kibucban gyertyát gyújtott és kaddist mondott az áldozatokért, továbbá átadta azt az ajándékot is, amelyet a budapesti Csia Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói készítettek. A tíz éves diákok által rajzolt tablón a Dávid-csillag látható, benne a 23. zsoltár szövegével. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Tanszéder a Rumbi Tanházzal
2024. Április 21. / 20:24

Tanszéder a Rumbi Tanházzal

Zsidó világ
„Hét napig maceszt egyetek!”
2024. Május 02. / 09:30

„Hét napig maceszt egyetek!”

Zsidó világ
Jonathan Sacks rabbi a tűz szimbólumáról