Már kapható az új, 5784-es naptár – vegyék, vigyék, forgassák!

2023. Szeptember 01. / 15:54


Már kapható az új, 5784-es naptár – vegyék, vigyék, forgassák!

A Magyarországi Zsidó Hitközsége Szövetsége (Mazsihisz) kiadásában megjelent az új luáh, amely már kapható a Mazsihisz-BZSH Síp utcai székházának első emeleti rabbiságán. Az 5784-es zsinagógai naptár szerkesztője Radnóti Zoltán főrabbi, a budapesti rabbiság igazgatója, az elkészítésében közreműködött Bence Réka, a borító és a grafikai tervezés Tausz Gábor Ezra keze munkáját dicséri.

Gyönyörű az új naptár, de ez már nem meglepetés, elvégre a luáh grafikai tervezését évek óta a remek ízléssel és kiváló tehetséggel megáldott Tausz Gábor Ezra végzi. 

naptár.jpgFotó: Budapesti Rabbiság/Facebook

A 16 hónapos (2023 szeptemberétől 2024 decemberéig tartó) kiadványban szokás szerint megtaláljuk a legfontosabb templomi szokásokat és tudnivalókat, a jövő évi ünnepek időpontjait, a legfontosabb áldásokat fonetikusan és magyarul is, továbbá a Mazsihisz-BZSH zsinagógai körzeteinek és intézményeinek listáját, elérhetőségét.

Vallásos zsidó ember számára a luáh nélkülözhetetlen, ezért mihamarabb keressék fel a Mazsihisz-székházat, és szerezzék be az új naptárat, amelynek borítóján most egy szép idézet is olvasható: 

„Mindenki, aki a rendelt idejében kér áldást az újjászülető Holdra, olybá tekintendő, mintha magába fogadná az isteni jelenlétet”
(Szanhedrin 42a).

Édes-mézes újévet (s hozzá egy szép, új zsidó naptárat) kívánunk minden kedves hittestvérünknek!  

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek