Félmillió forint adomány a megrongált budakeszi zsidó temető rendbetételére

2022. Augusztus 24. / 16:34


Félmillió forint adomány a megrongált budakeszi zsidó temető rendbetételére

Egy budakeszi család félmillió forintot ajánlott fel az áprilisban megrongált helyi zsidó temető helyreállítására – értesült honlapunk. Mint korábban beszámoltunk róla: idén áprilisban több sírkövet ledöntöttek a létesítményben. A rendőrök két hónap alatt azonosították az elkövetőket. A helyreállítási költségeket előzetesen kb. 1 millió forintra becsülték.

A rendőrségi nyomozás szerint egy online „kincskereső" játék miatt mentek a budakeszi zsidó temetőbe azok a fiatalok, akik – miután nem találták meg, amit kerestek – csalódottságukban több sírkövet ledöntöttek a létesítményben idén áprilisban. 

Miután az esetre fény derült, a Mazsihisz a tettesek mielőbbi kézre kerítése érdekében 50 ezer forintot ajánlott föl a nyomravezetőnek, majd a rendőrség két hónap alatt azonosította az elkövetőket. 'Sigmond Bertalan, Budakeszi  alpolgármestere pedig azt mondta: az önkormányzat és a városüzemeltető BVV Kft. együttműködik a tisztítási munkálatokban.

A legújabb fejlemény az ügyben az, hogy egy budakeszi család 500 ezer forintot utal át a Mazsihisznak a zsidó temető helyreállítási munkálatainak támogatására.

(A címlapképen látható felvételünk az eset felfedezése után készült)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek