Újabb tíz izraeli és két külföldi túsz szabadult ki a terroristák fogságából

2023. November 29. / 09:27


Újabb tíz izraeli és két külföldi túsz szabadult ki a terroristák fogságából

Az izraeli média tegnap esti jelentése szerint a Hamász terrorszervezet fogságából kilenc izraeli nő, egy izraeli lány és két thai vendégmunkás szabadult ki azok közül, akiket a terrorszervezet október 7-i terrortámadásakor a Gázai övezetbe hurcolt.

Az izraeli túszokért cserébe az Izraellel megkötött megállapodás szerint harminc palesztin „biztonsági foglyot" helyeznek szabadlábra az izraeli börtönökből: tizenöt nőt, és tizenöt 19 év alatti férfit.    

Az egyik fogoly Marvat al-Azza kelet-jeruzsálemi újságíró, aki ellen hétfőn emeltek vádat az október 7-i terrortámadás után a közösségi médiában tett kijelentései miatt. A többek között az amerikai NBC-hálózattal dolgozó al-Azzát terrorizmusra való felbujtással és terrorszervezettel való azonosulással vádolták. A névsorban nem szerepelnek izraeli állampolgárságú palesztin női foglyok.    

Az izraeli hatóságok kedden halottnak nyilvánították a Nir Óz kibuc 51 éves pedagógus tagját, akinek a legújabb információk szerint holttestét vitték magukkal a Hamász fegyveresei a „fekete szombaton". Hasonlóképpen a hadsereg bejelentette, hogy három katona elesett az október 7-i harcokban, és csak a földi maradványaikat hurcolták el az iszlamisták az övezetbe. Két család a megtalált maradványokkal el is temetheti katona fiát.   

Kedden többször is megszegték a tűzszünetet a Gázai övezetben. Két helyen három pokolgép robbant fel, melyeket távirányítással hoztak működésbe a Hamász fegyveresei, és több izraeli katona könnyebben megsebesült a robbanások nyomán.

(MTI)

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek