Késes támadás történt ma Hebronban, a terroristát likvidálták

2022. Április 10. / 18:54


Késes támadás történt ma Hebronban, a terroristát likvidálták

Az izraeli rendőrség délután közölte, hogy késes támadás történt ma Hebronban, ahol egy nő sebesített meg egy határőrizetet ellátó rendőrt – írja az izraeli magyar nyelvű Új Kelet. Az Izraeli Védelmi Erők katonái pedig Huszan falu közelében ártalmatlanítottak egy palesztin nőt, aki gyanúsan közelített a csapatok felé és a felszólításokra sem állt meg. A nő a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az izraeli rendőrség vasárnap délután közölte, hogy késes támadásra került sor Hebronban, Júdea és Szamáriában. A terrorista nő a pátriárkák sírjánál lévő egyik ellenőrzőponthoz ment és megkéselte a határrendőrség egyik harcosát. A harcos könnyű sérüléseket szenvedett. A terroristát ártalmatlanították, a média szerint a helyszínen meghalt.

Az Izraeli Védelmi Erők vasárnap a Twitteren közölte, hogy Huszan falu közelében, az Ecion Regionális Dandár területén egy palesztin nő gyanúsan közelített a csapatok felé. A katonák lövéseket adtak le a levegőbe, majd miután a nő a felszólítások ellenére sem állt meg, lövéseket adtak le a lábára célozva. A gyanúsítottat helyszíni ellátásban részesítették és kórházba szállították, ahol a 47 éves nő a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az Izraelben március 22 és április 7 között elkövetett négy halálos terrortámadásban 14 izraeli vesztette életét. 

Az Új Kelet teljes cikke ide kattintva olvasható.

(Címlapkép: izraeli ellenőrző pont a pátriárkák sírjánál. Fotó: Hazem Bader / AFP)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek