Bor, a bárhesz és az ünnep – különleges sábáti workshop kóstolóval

2024. Augusztus 12. / 16:14


Bor, a bárhesz és az ünnep – különleges sábáti workshop kóstolóval

Mitől lesz egy bor kóser, és ha kóser, akkor biztosan finom is? Miben különbözik a bárhesz a mindenki által ismert fonott kalácstól? E produkció 60 perce alatt nem lehet bort készíteni és kalácsot is csak nehezen, még komoly tanulásra sem jut igazán idő, de Borgula Andrással, a Gólem Színház alapítójával és Verő Tamás főrabbival most mégis megpróbáljuk bemutatni a lehetetlent 2024. szeptember 13-án, pénteken délután 3 órakor a Gólem Színház kávézójában a 26. Zsidó Kulturális Fesztivál keretében. Jegyárak egységesen: 4500 forint, helyek elfoglalása érkezési sorrendben. 

Borgula András a Gólem Színház kávézójában választ ad az említett kérdésekre, be is mutatja, hogyan készül a bárhesz, amiből majd kóstolót kaphatunk egy pohárka kóser bor kíséretében. A ráadás egy közös szombati gyertyagyújtás és közös éneklés Tomi rabbival, hiszen a szombat óriási jelentőségű a zsidóság számára.

Jegyvásárlás a képre kattintvaJegyvásárlás a képre kattintva

A zsidóság megtartja a szombatot, cserébe a szombat megtartja a zsidóságot, és ez így megy már évezredek óta. Ez a délutáni program egy műsorban foglalja össze nekünk azt a csodát, amit sábesznek hívunk, avagy ízek, dallamok és történetek arról, hogy miért fontos nekünk a bor, a bárhesz és az ünnep. 

 * Az időpont és a programváltoztatás jogát fenntartjuk!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Izrael
Az EU izraeli telepeseket sújtott szankciókkal
Zsidó világ
És jól tanítsd meg gyermekeidet…”
2024. Augusztus 14. / 15:28

És jól tanítsd meg gyermekeidet…”