Címkék

Dr. Frölich Róbert

Hírek, lapszemle / 2023. Május 10. / 11:08

Dr. Frölich Róbert országos főrabbi az EMIH puccsáról: Mammon szolgálatában

– Ne gyalázzátok meg szent Nevemet! Több mint ironikus, hogy épp azon a héten, melyen az e parancsot tartalmazó tórai szakaszt olvasták fel a zsinagógákban, megtörtént az elmúlt hetven esztendő legnagyobb blaszfémiája: az EMIH annektálta, elfoglalta, megpuccsolta a nagy múltú, hagyományú, tekintélyű (és hisszük, jövőjű) orthodox hitközséget – írja dr. Frölich Róbert országos főrabbi a Népszavában.

Megemlékezések / 2023. Május 01. / 09:50

Frölich Róbert: Vágó István távozásával a világ valóban kevesebb lett

Elment Vágó István. Feltolulnak az egykori életünket olykor megédesítő, máskor meghatározó pillanatok, ahogy a képernyőn keresztül egy országnak próbálta a magyar nyelv szépségeit, szabályait megmutatni, vagy éppen elkápráztatott bennünket a műveltségnek azzal a fokával, amivel csak kevesen rendelkeznek. És persze a személyes emlékek, kinek több, kinek kevesebb.

Hírek, lapszemle / 2023. Április 08. / 22:49

Könyvbemutató és – 76 év után – újra zsidó istentisztelet volt Polgáron

Szomszédaink voltak a címe annak a helytörténeti kiadványnak, amely a Hajdú-Bihar vármegyei Polgár zsidóságának történetét mutatja be, s amelynek bemutatója kapcsán – 76 év óta először – ismét zsidó istentisztelet volt a településen dr. Frölich Róbert országos főrabbi vezetésével.

Hírek, lapszemle / 2023. Március 21. / 19:42

Radnóti-díjat kapott Frölich Róbert országos főrabbi és Gábor György professzor

Ma átadták a Radnóti Miklós Antirasszista Díjat, amelyet olyan, a társadalmi élet különböző területein tevékenykedő személyiségeknek ítélnek oda, akik munkásságukkal, véleményformáló kiállásukkal, személyes példamutatásukkal fellépnek a rasszizmus, az antiszemitizmus, és a kirekesztés bármely formája ellen. Ma átvehette a díjat Frölich Róbert, a Mazsihisz országos főrabbija és Gábor György, az OR-ZSE professzora. Gratulálunk!

Élet + forma / 2023. Február 07. / 10:57

Melegítve jó – megújult külsővel, alaposabb elemző cikkekkel újra megjelent a Pesti Sólet

Mint az úri körökben közismert, a sólet igazából felmelegítve a legjobb. Hát még a Pesti Sólet. A havonta megjelenő Pesti Sólet eddig híven szolgálta a Dohány utcai körzet tagjainak információs igényét (hála ezért szerkesztőjének Schiller Zsoltnak és a kiadó Nádel Tamásnak.) – fogalmaz a megújult lapszám szerkesztői beköszöntőjében Dési János főszerkesztő.

Mazsihisz hírek / 2023. Január 23. / 15:16

„Adja Isten, hogy a mindennapokban Mózesek tudjunk lenni, s ne Fáraók"

Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és dr. Frölich Róbert országos főrabbi hirdetett igét tegnap este az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban, ahol a január 15-én kezdődött ökumenikus imahét lezárásaként tartottak zsidó-keresztény imaórát. A főrabbi Mózes második könyvéből a 80 éves Mózes és a hatalma csúcsán lévő Fáraó párharcát elemezte, mondván: ebben a helyzetben Isten embere állt szemben a magát istennek képzelő emberrel.

Mazsihisz hírek / 2023. Január 21. / 20:04

Az országos főrabbi és az esztergomi érsek a Zsidó-Keresztény Imaórán

Az ökumenikus imahét keretében Zsidó-Keresztény imaórát tartanak a Budapest-Terézvárosi Avilai Szent Teréz templomban január 22-én, azaz holnap délután 5 órától. Igét hirdet dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és dr. Frölich Róbert országos főrabbi. Az ökumenikus imahét országos nyitó istentiszteletét január 15-én tartották, az eseményen jelen volt Novák Katalin köztársasági elnök is.

Mazsihisz hírek / 2022. Augusztus 23. / 13:50

Dr. Frölich Róbert: „A plágiumvád hazugság"

– A dr. Frölich Róbert országos főrabbi ellen indult sajtótámadásról úgy véljük, hogy az első cikk címéből kikövetkeztethetően valószínűleg politikai indíttatású lejáratásról van szó. Ami pedig az ügy tartalmi síkját illeti: a doktori értekezésekkel kapcsolatos szakmai-etikai vizsgálatok nem egyházi, hanem egyetemi kompetenciák – nyilatkozta Heisler András, a Mazsihisz elnöke. Az országos főrabbi kérdésünkre azt mondta: a plágiumvád hazugság.