Hozzávalók

  • Félkilós csuka
  • 100g rizs
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 tojás
  • 4 friss zöldpaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 üveg paradicsomlé
  • ízlés szerint só, törött bors

Elkészítés

  1. A megtisztított csuka fejét és bőrét, valamint a belsőségeit eltávolítjuk, majd a gerincről a halhúst óvatosan lefejtjük, finomra összevágjuk, vagy ledaráljuk. A rizst megfőzzük, és hozzáadjuk a halhúshoz, következik a felütött tojás és a vaj. A masszát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és nagyon jól összedolgozzuk, majd a leforrázott és magházától megtisztított paprikába töltjük. Vajas rántást készítünk, melyet felengedünk paradicsomlével, felforraljuk, belehelyezzük a paprikákat, és puhára főzzük.