A ZSVK aggodalmát fejezi ki az orosz zsinagógák és templomok elleni terrortámadás miatt

2024. Június 27. / 11:24


A ZSVK aggodalmát fejezi ki az orosz zsinagógák és templomok elleni terrortámadás miatt

Az oroszországi dagesztáni régióban két zsinagóga és egy templom elleni támadást követően Ronald Lauder nagykövet, a Zsidó Világkongresszus (ZSVK) elnöke a következő nyilatkozatot tette közzé:

„Mélyen aggaszt bennünket az összehangoltnak tűnő támadás két zsinagóga ellen, amelyek közül az egyiket porig égették, és a halált okozó támadás egy templom ellen. Az egyének hitük szabad és nyílt gyakorlásához való joga elleni támadás az emberiség elleni támadás. Miközben a támadók motivációival kapcsolatos további információkra várunk, tudatosul bennünk az antiszemitizmus és minden vallási alapú erőszak veszélye.

Minden állami vezetőnek, beleértve a nemzetközi szervezeteket is, kötelessége, hogy ne csak félreérthetetlenül elítélje az antiszemitizmust, hanem sürgősen tegyen lépéseket a közösségek biztonságának megőrzése érdekében. Csatlakozunk az imákhoz, melyeket világszerte elmondanak Derbent és Mahacskala lakosságáért, beleértve a rendfenntartókat és a papságot, és reméljük, hogy az elkövetőket gyorsan bíróság elé állítják.”

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek