Maccabi: már húsz magyar aranyunk van, s még nincs vége

2019. Augusztus 06. / 10:05


Maccabi: már húsz magyar aranyunk van, s még nincs vége

Minden előzetes várakozást felülmúló, történelmi siker a magyar csapat szereplése a budapesti 15. Maccabi Európa Játékokokon. Sportolóink már a huszadik aranyérmet szerezték meg hazánknak, és még nincs vége: a mai az utolsó versenynap.


A játékok mai, utolsó versenynapját megelőzően már 20 aranyérmet szerzett a magyar csapat. Az EMG Media Team tájékoztatása szerint a Nemzeti Lovardában megrendezett díjlovaglásban egyéni aranyérmet szerzett Strbka Anna és Kornis Krisztina, míg csapatban a Bodnár Robin Kadosa, Gyorsok Luca, Kornis Krisztina és Strbka Anna alkotta csapat szerzett aranyérmet. 

Az országúti kerékpárversenyen Sági Fanni Lili állhatott a dobogó legfelső fokára. 

A Hajós Alfréd Sportuszodában aranyérmet szerzett 50m gyorson és 50m pillangón egyaránt Békési Dániel, míg Cséplő Simon 100m hátúszásban diadalmaskodott. Masters kategóriában 100m hátúszásban Szilágyi Gábor, 400m gyorson Gazinszky Tamás állhatott a dobogó legfelső fokára. A Litavecz Anna, Gazinszky Tamás, Bofalvi Ágnes és Czilágy Gábor alkotta masters mixed gyors váltó is a leggyorsabbnak bizonyult, ezzel újabb csapat aranyérmet szeretve hazánknak.

IMG_1667.jpgHajrá, magyarok!

Bridzsben a Winkler Gábor, Lakatos Péter, Macskási Gábor és Gál Péter alkotta csapat diadalmaskodott.

Rózsa Dávid egyéniben, Nagy Klára egyéniben, míg csapatban a Somogyi Bence, Rózsa Dávid, Rózsa Dániel és Holló Zsombor alkotta csapat állhatott a dobogó legfelső fokára. Zsoldos Botond első helyet szerzett egyéniben a nettó 2. kategóriában, míg Stern Lea a nettó 3. kategóriában. 

Singer Martin nyílt férfi kardban, Garam Nóra nyílt női kardban, Lóránd Ádám Péter nyílt párbajtőrben, míg Názel Lili nyílt női tőrben szerzett győzelmével dicsőséget Magyarországnak. 

Fontos: ma három fináléban is érdekeltek lesznek csapataink a zárónapon. No és ugye az úszók…Vereségük miatt egy órával korábban kelhetnek és a finálé helyett, „csak” a bronzmeccsen érdekeltek junior futsalosaink (9:00). Az ifik viszont kiütötték  az olaszokat, s ma a döntőben (12:30) vághatnak vissza a briteknek a nyitó fordulóban elszenvedett vereségért. A masters és az open alakulat az 5. helyért lép pályára (16:00, illetve 19:30).A kosaras juniorok némi meglepetésre nem az osztrákokkal, hanem az első körös ellenféllel, Németországgal kerülnek szembe (9:00) a 7. helyért.

A küldöttségünk által talán legjobban várt (két) program, hiszen „vízilabdában mi vagyunk acsászárok” – a juniorok  a brazilokkal (11:00), a felnőttek az amerikaiakkal (15:00) játszanaka pólósok aranyaiért. Az eddigiek alapján vélhetően szó szerint játszanak az ellenfelekkel… Éppen ezért a medence közelében ajánlott a váltóruha…

10:30 MACCABIMEN Úszás 1500 méter (Csuhay Attila és Hidasi Zsolt)

11:00 VÍZILABDA, junior HUN-BRA, DÖNTŐ

12:30 FUTSAL, youth HUN-GBR, DÖNTŐ

12:30 FUTSAL , open HUN-FRA, 5. helyért

15:00 VÍZILABDA, open HUN-USA, DÖNTŐ

16:00 FUTSAL, masters HUN-RSA, 5. helyért 

Hajrá, magyarok!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek