Köszönet a rabbiknak és a kántoroknak – skajach!

2020. Október 15. / 10:57


Köszönet a rabbiknak és a kántoroknak – skajach!

Véget értek az őszi nagy ünnepek, a legközelebbi tórai ünnepünk csak tavasszal köszönt ránk. Reméljük, hogy jövőre már együtt lehetünk zsinagógáinkban, egyúttal nagyon köszönjük rabbijainknak és kántorainknak, hogy az elmúlt ünnepi időszakban az online tér távolában is közelebb hoztak minket egymáshoz!

Egy rabbi természetesen nem hagyhatja magára a közösségét, de vajon mi a teendője olyankor, ha életveszélyes vírushelyzet miatt nem találkozhat személyesen a híveivel? Ez a kérdés idén március óta világszerte sok-sok rabbinak okozott fejtörést, de a világhálónak köszönhetően a kényszerű elzártságban sem maradtunk magunkra. 

A Mazsihisz rabbijai és kántorai a tavaszi karanténhelyzet után az idei őszi nagy ünnepek alkalmával is bebizonyították, hogy az online térben is képesek a zsidó közösségeket egyben tartani.

Rabbijaink és kántoraink az elmúlt hetekben internetes útmutatókkal, tanácsokkal, segédanyagokkal, felkészítő bemutatókkal és hírlevelekkel segítettek minket abban, hogy egymástól távol is méltó módon ünnepelhessünk. 

Felkészítettek minket arra, hogy közösségi varázs nélkül is közel érezhessük magunkat egymáshoz, hiszen a hivatásuk révén jól tudják: a zsidóság egyik titka és ereje éppen abban rejlik, hogy csak közösségekben talál otthonra. 

A következő tórai ünnepünk, a pészach tavasszal lesz, s erősen bízunk benne, hogy addigra a vírus már csak rossz emlékké halványodik és elnyeli a múlt köde. Hiszen addig még vár ránk a hanuka, a fény ünnepe, amely remélhetőleg mindannyiunk számára elhozza a megújulás és az újrakezdés felemelő, semmi máshoz nem hasonlítható élményét. Skajach!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek