Hála és köszönet önkénteseinknek az őket köszöntő nemzetközi napon

2020. December 05. / 18:29


Hála és köszönet önkénteseinknek az őket köszöntő nemzetközi napon

Az ENSZ kezdeményezésére harmincöt esztendeje minden év december 5-én ünnepli a világ az Önkéntesség Nemzetközi Napját. Ebből az alkalomból szeretettel és hálával gondolunk minden önkéntesre, aki a hazai zsidó közösség mindennapjaiban nélkülözhetetlen segítséget nyújt. Önkénteseink nélkül a vírushelyzet is sokkal elviselhetetlenebb volna. 


A Mazsihisz és a BZSH munkájában, valamint a különböző zsidó civil szervezetek, alapítványok és közösségek életében felbecsülhetetlen értékű munkát végeznek azok az önkéntesek, akik szabadidejüket feláldozva dolgoznak hittestvéreikért. Ott vannak a krízismenedzsmentben, a szociális életben, a kulturális szférában, a a zsidó közösségszervezés területén, egyszóval mindenütt, ahol szükség van segítségre és segítőkre.

Az önkéntesek ugyanis voltaképpen segítők: abban segítenek, hogy soha ne veszítsük el hitünket az emberi világban, vagy ha elbizonytalanodunk egy-egy nehéz helyzetben, akkor a biztatásukkal, figyelmükkel és odaadó tevékenységükkel, egyszóvak a jelenlétükkel átsegítsenek minket a mindennapok kisebb-nagyobb krízisein. 

Az idén kitört pandémia alatt is első szóra jöttek, segítettek, szerveztek, adományokat gyűjttöttek és szállítottak, akár a megérdemelt hétvégi pihenőidejük terhére is. Nagyon köszönjük nekik, hogy vannak, s hogy a jövőben is egészen biztosan itt lesznek mellettünk. Az adományozás és a közösségszolgálat a legszebb zsidó erények közé tartozik, köszönjük meg tehát nekik azt is, hogy az önkéntesség mibenléte lényegében a zsidó élet, tanítás és hagyomány megéléséhez segít minket hozzá.

Skajach!

(Illusztráció: Jackie Ramirez/Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek