Egy étel – egy történet: ismét jön a Judafest

2021. Szeptember 13. / 14:56


Egy étel – egy történet: ismét jön a Judafest

A JCC Budapest – Bálint Ház immár a 14. Judafestet rendezi meg, amely szeptember végén lesz a budapesti belváros szívében. Az Egy étel – egy történet elnevezésű utcafesztivál két okból is különleges: az egyik, hogy  az Erzsébet Kultúrpiknik keretein belül rendezik meg a Civil Korzó 2021 rendezvénnyel együtt. A másik: most a gasztronómia köré szerveződnek a Judafest programjai.


A Bálint Háznak fontos egy sokszínű és szolidáris magyar társadalom felépítésében való részvétel, így a Judafestnek is ott a helye Erzsébetváros azon eseményén, ami a magyar civil szervezeteket vonultatja fel. A fesztivált most az evés és a beszéd témái köré szervezik: ismert írók, színészek, szakácsok és újságírók kedvenc és számukra fontos ételeiket és receptjeiket osztják meg. Ezek a személyes történetek a Judafest színpadán elevenednek meg felolvasások, beszélgetések és improvizációs színházi formában, az ételeket pedig a helyszínen meg is lehet kóstolni. 

A mesélők: Dragomán György, Fűszeres Eszter, Harsányi Bence, Nyáry Luca, Péterfy Bori, Steiner Kristóf és Toronyi Zsuzsanna. A házigazda Borbás Gergő, az Itt és Most társulat művészeti vezetője, a napot pedig a „Lóci játszik" zenekar koncertje zárja.

Kapcsolódó programként „Kóser Judafest" című körbevezetést és szombatfogadást tartanak a Rumbach Zsinagógában, majd másnap este a Rumbach Zsinagóga kertjében a Zsidó és Izraeli Filmfesztivál extra kiadásában a Hummusz című filmet nézhetik meg az érdeklődők. Mindkét esemény regisztrációhoz kötött, jelentkezni a fesztivál honlapján lehet.

(MTI-OS)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek