A világhírű Torah in Motion (TiM) rabbijai a Bét Jehuda zsinagógában

2024. Július 10. / 19:29


A világhírű Torah in Motion (TiM) rabbijai a Bét Jehuda zsinagógában

Az Egyesült Államokban alapított, és a zsidó világban most már mindenütt ismert Torah in Motion alapítója, Jay Kelman rabbi, valamint a szervezet egyik népszerű előadója, Marc Shapiro rabbi vezeti azt az amerikai csoportot, amely ezen a héten szombaton reggel látogatást tesz a Bét Jehuda zsinagógában. A muszáf ima előtt Kelman rabbi rövid tanítást ad.

Mint azt Szántó-Várnagy Binjomin, a Bét Jehuda körzet rabbija a Facebook-oldalán ma bejelentette: egy mintegy 12 fős amerikai csoport július 13-án, ezen a héten szombaton ellátogat a Bét Jehuda zsinagógába Marc Shapiro rabbi vezetésével. A Torah in Motion (TiM) alapítója, Jay Kelman is a vendégek között lesz, a rabbi a muszáf ima előtt rövid tanítást mond.

450254363_122161853648195197_4470306865477697556_n.jpg

A TiM a saját önmeghatározása szerint a modern kor zsidó tanulási platformja. Fő missziója, hogy tágítsa a zsidó gondolkodás horizontját, ezért Tóra-magyarázatokkal, előadásokkal, konferenciákkal segíti a zsidó szellemi életet világszerte. 

Mint a honlapjukon írják: a modern szellemiséget és a hagyományos vallási nézeteket kívánják ötvözni, hogy e kettő jegyében tárgyalhassák korunk legnagyobb kihívásait. Fontosnak tartják a hagyományokhoz való hűséget, ugyanakkor teret adnak a különböző véleményeknek, mert álláspontjuk szerint az igazi megértés abból fakad, ha a kérdéseket különböző szemszögből vizsgáljuk. 

Illusztráció: a TiM egyik rendezvénye, forrás: Torah in Motion/Facebook

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek