Netanjahu: Izrael, Mazal Tov! Nagyon szeretünk!

2021. Április 16. / 07:37


Netanjahu: Izrael, Mazal Tov! Nagyon szeretünk!

A függetlenség napja alkalmából büszke, hazafias és lélekemelő videót tett közzé Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a hivatalos Facebook-oldalán. A kormányfő köszönetet mond az egész társadalomnak, minden izraeli polgárnak azért a csodálatos egységért és összefogásért, amelynek köszönhetően Izrael a világon először legyőzte a halálos vírusfenyegetést.


– Gratulálunk, Izrael országunk! Nagyon szeretünk! – e szavak kíséretében osztotta meg Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt a pazar látványvilággal és világos koncepcióval elkészített rövidfilmet, amellyel a kormányfő a függetlenség napját, az ország 73. születésnapját köszönti. 

Mit is lehet ehhez magyar zsidóként hozzátenni? Elvégre nekünk is a Zsidó Államért dobog a szívünk: Izrael, Mazal Tov!

Az MTI beszámolója szerint tegnap Izraelben a koronavírus-járvány előtti hagyományokhoz visszatérve ünnepelték az ország megalakulásának 73. évfordulóját. Tavaly országos zárlat volt az új koronavírus okozta járvány miatt, idén azonban a kellemes kirándulóidőben ismét fölkerekedett az ország népe, hogy a házak kertjeiben vagy a parkokban családi-baráti piknikkel és hússütéssel ünnepeljenek.  

Délelőtt a több évtizedes szokások szerint a legkiválóbb katonáknak is átadták a kitüntetéseket Reuven Rivlin jeruzsálemi államelnöki rezidenciáján, majd az ország legészakibb pontjától, Kirját Smonától, a legdélebbi Eilatig öt csoportban légi parádét tartottak a városok és a falvak fölött a légierő harcigépei. 

Idén ismét közönség előtt rendezték meg az ünnepségeket megnyitó hagyományos jeruzsálemi gálaünnepséget szerda este, amelyen jelentős szerepet kapott a koronavírus elleni védőoltás. A zászlóvivők vakcinát beadó injekciós tűt formáltak, s videóüzenetben szólt a részvevőkhöz a görög zsidó származású Albert Bourla, az Izraelt oltással ellátó Pfeizer gyógyszergyártó vállalat vezérigazgatója is.

A jeruzsálemi gála után számos városban rögtönzött utcabálokat tartottak, felszabadultan ünnepelve az ország születésnapja mellett a járvány visszaszorulását, a korlátozások szinte teljes feloldását is (MTI).

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Közösségi szolgálat
Pályázati felhívás – Folytatódik a JADbeJAD támogatás
Hírek, lapszemle
Új definíció az antiszemitizmusról: itt a Jeruzsálemi nyilatkozat

Kommentek