OR-ZSE: Digitális szemeszterre készüljenek

2020. Augusztus 25. / 14:13


OR-ZSE: Digitális szemeszterre készüljenek

„Személyes jelenléten alapuló kurzus csak rektori engedéllyel, különösen súlyos szakmódszertani indokkal hirdethető meg” – egyebek között ez is szerepel a 2020–2021-es tanév őszi szemeszterének járványügyi rendjéről szóló rektori rendeletben. A beiratkozás, a tanévnyitó és az oktatás is digitálisan történik az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetemen (OR-ZSE) ebben a szemeszterben.


Vajda Károly professzor, az OR-ZSE rektora a 2020–2021-es tanév őszi szemeszterének járványügyi rendjéről szóló, friss rendeletében többek között azt írja elő, hogy digitális oktatásban bonyolítják a szemesztert, a beiratkozás elsősorban online történik majd, valamint a szeptember 7-i tanévnyitót is az online térben követhetik az OR-ZSE egyetemi polgárai. Személyes jelenléten alapuló kurzus  csak súlyos szakmódszertani indokkal, rektori engedéllyel hirdethető meg. 

„A személyi higiéné betartása a felsőoktatási intézmény minden polgára részéről szükséges és kötelező” – áll a rendeletben, amely szabályozza, hogy az OR-ZSE területén milyen előírások vonatkoznak az egyetem polgáraira: arról, hogyan és mennyi alkalommal kell fertőtleníteni a kezünket, a használt helyiségeket, illetve mit kell tenni, ha fertőzésgyanúval találkozunk. „Amennyiben bárki bármilyen különleges, fertőzésre vagy betegségre utaló jelet azonosítana az Egyetem területén, akkor az észlelést tevő a járványügyi szabályoknak megfelelő azonnali tájékoztatás érdekében haladéktalanul értesíteni köteles a főtitkárt vagy a Rektori Hivatal vezetőjét” – áll a rektori rendeletben, amelyet ide kattintva lehet teljes terjedelemben elolvasni.

FORRÁS: OR-ZSE

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Ma átadták a felújított makói zsinagógát
Közélet
Fritz Zsuzsát a Bálint Ház élén Kenesei Marcell váltja
Hírek, lapszemle
Netanjahu miniszterelnök már Joe Biden győzelmére figyel?

Kommentek