A tudomány és technológia találkozása a Tórával

2020. Október 19. / 16:35


A tudomány és technológia találkozása a Tórával

A tudomány és a modern technológia fejlődése rengeteg érdekes új, praktikus és etikai kérdést vet fel. Milyen válaszokat ad erre a klasszikus, Tóra alapú háláchikus elemzés? Balla Zsolt lipcsei rabbi erre keresi a válaszokat a Háláchá a XXI. században című, négy részes előadás-sorozatban.


Október 27-én kezdődik, és december 8-án ér véget Balla Zsolt lipcsei rabbi rendkívül érdekesnek ígérkező, négy részes online előadás-sorozata. Az első előadás október 27-én, kedden reggel fél 9-kor kezdődik, bővebb információkért látogassanak el a rendezvény honlapjára .

Balla Zsolt 1979-ben született Budapesten, a Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskolában érettségizett, majd a Budapesti Műszaki Egyetem elvégzése után a Lauder Alapítvány berlini Jesívájában tanult. 

Az egyetemi és jesíva évek alatt a szarvasi JDC-Lauder nyári táborban volt madrich és korcsoportvezető, és a mai napig rendszeresen visszajár oktatóként családjával a táborba. 2009-ben szerzett orthodox rabbioklevelet az ismét megnyitott Hildesheimer Rabbinerseminar zu Berlin-ben, amely az 1938. november 9-i pogromkor kényszerült felhagyni rabbiképzési tevékenységével. 

A rabbi 2020 óta él feleségével és három gyermekükkel Lipcsében, ahol a helyi Izraelita Hitközség rabbijaként dolgozik.

(Fotó: Balla Zsolt/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek