Imádkozz velünk, bárhol vagy: rabbijaink online-tanításai, online-istentiszteletei

2020. Május 12. / 17:47


Imádkozz velünk, bárhol vagy: rabbijaink online-tanításai, online-istentiszteletei

Anélkül mehetsz el most bármelyik zsinagógánkba beszélgetni, együtt énekelni, tanulni, jó és bölcs szavakért, vigasztalásért, hogy fel kéne állnod a karosszékből. Válassz, találd ki a fotelben ülve, kihez akarsz járni, ha ennek vége lesz. Várunk, most és akkor is. 

Összeállításunk a teljesség igénye nélkül készült. A szerkesztoseg@mazsihisz.hu E-mail címre érkező információk alapján folyamatosan frissítjük.

Verő Tamás főrabbi nagy sikerű szombatfogadása után, ahol mind együtt voltunk jóformán, újra bővül a választék, időről időre együtt leszünk majd, aztán külön, hogy megtapasztaljuk az egység erejét és a választás lehetőségét is, a sokszínűség egységét.

Ezért tudatjuk napról-napra, hová mehettek online zsinagógába és hol mi lesz a program. Lehettek aktívak, vagy el is bújhattok megfigyelőként egyelőre, itt még könnyebben, mint a zsinagógában, kép nélkül, hang nélkül is figyelhettek. Akkor léptek elő, amikor szeretnétek, örülünk Nektek így is, úgy is. Mert, ahogy a zsoltár mondja, jó az Örökkévalót dicsérni. Próbáld ki, mennyire jó. 

Darvas István és Radnóti Zoltán közösségeinek közös imája minden délután (a Bét Sálom és a Bét Jehuda-körzet):

Minden hétköznap este 7 órakor imádkozhatsz és tanulhatsz Darvas és Radnóti rabbikkal és közösségükkel, amelyhez Te is bármikor csatlakozhatsz

Vasárnap reggel 8 órakor is várnak Téged, előtte még szombat este, körülbelül 10 perccel a szombat távozása után, hávdálára. (Mivel a szombat most hétről-hétre kicsit később megy ki, minden péntek délután megosztjuk szombatköszöntő írásainkban a pontos időpontot.)

Péntek este 7 órakor pedig, a hét fénypontján közös szombatfogadás, a rabbik tanítása, beszéde a Tóra aktuális hetiszakaszáról

A Zoom-szoba, ahová elmehetsz látogatóba Hozzájuk: 889 290 6955

Szerdánként háromnegyed héttől hétig, felvezetésként Kérdezd a Rabbit élőben Radnóti Zoltán facebook-oldalán.

Radnóti Zoltán főrabbzsidó tárgyú tesztjeit itt érheti el / Zsidó meséket pedig ide kattintva

Frölich Róbert főrabbi és a Dohány Körzet 

Minden nap – természetesen a szombat reggeleket kivéve reggel háromnegyed kilenckor imádkoznak a Dohány-körzet hívei reggeli imát, este hatkor kezdenek bele a délutáni és az esti imába. A Zoom ID: 3899067799, jelszó: dohany (fontos, tényleg ékezet nélkül)

Továbbá érdemes követni az eRabbi zsidó kultúrtörténeti blogot, Frölich Róbert beszélgetéseit Gábor Györggyel és Dési Jánossal, továbbá a bibliai ellenségeket bemutató sorozatát a youtube-on, ahonnan Frölich rabbi a facebook-oldalán megosztja őket.

Markovics Zsolt főrabbi, Miskolc

Most annak sincs akadálya, hogy megnézzük, erősítsük otthonról a vidéki zsinagóga-közösségeket, minden nap este 7 órától imádkozhatnak együtt a miskolci zsidó közösséggel, Markovics Zsolttal és híveivel.
Szerdán Hunyadi László, Izrael tiszteletbeli konzulja, csütörtökön Szunyogh Szabolcs író, jövő kedden pedig, kitüntetett pillanat, Kelemen Katalin rabbinő lesz a közösség vendége. Most csütörtök reggel háromnegyed kilenckor szintén csatlakozhatnak Hozzájuk reggeli imára. 

Radvánszki Péter rabbi, Páva utca

Radvánszki Péter rabbihoz és a Páva utcaiakhoz e héten csütörtökön délelőtt 10 órakor csatlakozhatnak a „A zsinagógai tér-Gondolatok Sávuotra” című előadást hallgathatják meg. Május 15-én, péntek este háromnegyed hatkor Sábát előtti lelki fröccs a zsinagóga rabbijával és kántorával. Május 16-án, szombat este negyed tízkor hávdálá. Az esemény URL-jét hírlevélben küldik ki a zsinagóga munkatársai, ha fel szeretne iratkozni, kérjük küldjön regisztrációs üzenetet ebbe a csoportba.

Schőner Alfréd főrabbi és a Hegedűs Gyula utcai Zsinagóga

Hozzájuk minden nap reggel 9-kor és délután 6-kor társulhat be / IDE KATTINTVA

A péntek esti tanítás és ima szintén este hatkor kezdődik. A szombatbúcsúztatása ezen a héten este 21.15 órakor kezdődik. 

 Verő Tamás főrabbi és a Frankel közössége

Verő rabbi közössége minden nap fél hétkor találkozik a zoomon, ez a szombatfogadás időpontja is. Verő Tomi minden nap mesét olvas a privát facebook-oldalán, a mesék mind megtalálhatóak, visszakereshetőek az oldalon.

online_cikk_875x875.jpg

Zsidóság a Kezdetektől – online oktatás 10 részben

2020. május 17. (vasárnap) indul a „Zsidóság a Kezdetektől” című 10 részes online előadássorozat a ZSblog és a Komáromi Zsidó Hitközség szervezésében.
Az előadások este 6 órakor kezdődnek és a Zoom alkalmazással lesznek elérhetőek. A kurzus célja az, hogy megismerd a zsidóság alapjait!  A tanfolyamon való részvétel ingyenes, de egy 5 perces online felvételi
beszélgetéshez kötött. Mivel a kurzus órái online zajlanak, várjuk az érdeklődőket határon innen és határon túlról is.  További információ és jelentkezés: info@zsblog.hu
Az esemény Facebook oldalaIDE KATTINTVA

Összeállításunk a teljesség igénye nélkül készült. A szerkesztoseg@mazsihisz.hu E-mail címre érkező információk alapján folyamatosan frissítjük.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek