Ünnepi megemlékezés Goldziher Ignác halálának 100. évfordulója alkalmából

2021. November 04. / 21:12


Ünnepi megemlékezés Goldziher Ignác halálának 100. évfordulója alkalmából

Goldziher Ignác orientalista halálának 100. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezés, konferencia és kiállításmegnyitó lesz a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) dísztermében (Budapest V. ker., Széchenyi István tér 9.) november 15-én, hétfőn délelőtt 10 órától.

Az esemény alkalmából az MTA aulájában 12 órakor emlékkiállítás nyílik. A tárlat 2022. február 15-ig látogatható a Székház nyitvatartási idejében. 

A megemlékezést és konferenciát az MTA YouTube-csatornáján élőben is lehet követni.

Az ünnepi megemlékezés fővédnöke Freund Tamás, az MTA elnöke. A programsorozat keretében sor kerül a Keleti Gyűjtemény Goldziher-emlékkiállításának megnyitójára és a Jutalom és büntetés című nemzetközi emlékkonferenciára is. A konferencián a neves tudós munkássága előtt tisztelegve nemzetközileg elismert izraeli, finn, belga és magyar iszlámkutatók ismertetik legfrissebb kutatásaikat.

A megemlékezés szervezői: Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete, Izraeli Tudományos Akadémia (IASH), MTA Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya, MTA Titkársága Elnöki és Alelnöki Titkárság Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya.

Részletes program és regisztráció / IDE KATTINTVA

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek